ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...13 Μαρτίου

13 Μαρτίου 1960Ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του Ιρλανδικού συγκροτήματος U2, Adam Clayton, γεννήθηκε στο Chinnor της Αγγλίας. Το 1976 παρέα με τους Bono, The Edge και Larry Mullen, δημιούργησε τους U2 και από τότε παραμένει σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας τους. Μαζί με το συγκρότημα έχει κερδίσει 22 Grammy Awards.

13 Μαρτίου 1965Πριν την κυκλοφορία του τρίτου τους single και μεγαλύτερης τους επιτυχίας "For Your Love", o Eric Clapton εγκαταλείπει τους The Yardbirds και ενσωματώνεται στο συγκρότημα John Mayall & the Bluesbreakers.

13 Μαρτίου 1965 Νο1 στο US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles και το τραγούδι "Eight Days A Week". Στο Νο2, οι The Temptations και το τραγούδι "My Girl" ενώ στην τρίτη θέση, οι The Supremes και το "Stop! In The Name Of Love".

13 Μαρτίου 1983 Στη θέση Νο1 των Βρετανικών Album Charts βρίσκεται το άλμπουμ των U2, "War". Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1983 και θεωρείται το πρώτο πολιτικό άλμπουμ του συγκροτήματος, κυρίως για τα τραγούδια: "Sunday Bloody Sunday" και "New Year's Day". Έγινε 2 φορές πλατινένιο στη Μεγάλη Βρετανία και 4 φορές στις ΗΠΑ.

13 Μαρτίου 1993 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκεται ο Eric Clapton με το live άλμπουμ "Unplugged". Ηχογραφήθηκε για τις ανάγκες του show "MTV Unplugged", τον Ιανουάριο του 1992, και απέσπασε 6 βραβεία Grammy.

13 Μαρτίου 2006 Τα ονόματα των Blondie, The Sex Pistols, Black Sabbath, Lynyrd Skynyrd και Miles Davis γράφονται στο Rock and Roll Hall of Fame.

Πηγή:http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου