ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...9 Μαρτίου

9 Μαρτίου 1972 Ο μάνατζερ του George Harrison, Allen Klein, καταθέτει σε λογαριασμό της Unicef 1.2 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε από τη συναυλία The Concert For Bangladesh και τις πωλήσεις του άλμπουμ που ηχογραφήθηκε. Το φεστιβάλ είχε πραγματοποιηθεί στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του 1971, με βασικούς συντελεστές το πρώην "σκαθάρι", Bob Dylan, Eric Clapton και τον σπουδαίο Ινδό μουσικό Ravi Shankar. Σκοπός της συναυλίας ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πρόσφυγες του Ανατολικού Πακιστάν, γνωστό σήμερα ως Bangladesh. Πολλά γράφτηκαν εκείνη την εποχή για τον Allen Klein και την "σωστή διαχείριση" των χρημάτων που εισέπραξε...

9 Μαρτίου 1976 Οι The Who ακυρώνουν την προγραμματισμένη περιοδεία τους στην Βόρεια Αμερική, όταν ο Keith Moon καταρρέει στη σκηνή σε μια συναυλία τους στο Boston Garden.

9 Μαρτίου 1977 Οι The Sex Pistols, με τον νεοφερμένο Sid Vicious στη θέση του μπασίστα, συζητούν στο Λονδίνο τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβόλαιο τους με την A&M. Θα υπογράψουν την επόμενη ημέρα.

9 Μαρτίου 1981 Ο Robert Plant δίνει την πρώτη του σόλο συναυλία μετά την αποχώρηση του από τους Led Zeppelin σε ένα wine bar στο Stourbridge της Αγγλίας.

9 Μαρτίου 1987 Κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Ιρλανδών U2, με τίτλο "The Joshua Tree". Στην παραγωγή ήταν οι Brian Eno και Daniel Lanois. Ηχογραφήθηκε από τον Ιανουάριο του 1986 έως και τις αρχές του 1987, σε διάφορα στούντιο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Μεγάλες επιτυχίες τα τραγούδια: "Where the Streets Have No Name", "With or Without You" και "I Still Haven't Found What I'm Looking For". Το 1988 κέρδισε 2 βραβεία Grammy: "Album of the Year" και "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal". Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ ακολούθησε μεγάλη παγκόσμια περιοδεία με 111 συνολικά συναυλίες.

9 Μαρτίου 1993 Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Lenny Kravitz, με τίτλο "Are You Gonna Go My Way". Ηχογραφήθηκε στα Waterfront Recording Studios, στο New Jersey των ΗΠΑ, ήταν το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή που μπήκε στο Top 20 του US Billboard 200 και έγινε Νο1 σε Αυστραλία και Μεγάλη Βρετανία. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Are You Gonna Go My Way", "Believe" και "Heaven Help".

Πηγή:http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου