ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...12 Μαρτίου

12 Μαρτίου 1969 Ο πρώην κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Blur, ο Graham Coxon, γεννήθηκε στην Δυτική Γερμανία. Γνώρισε επιτυχία, με το γκρουπ, την δεκαετία του '90 και παρέμεινε μέχρι και την διάλυση τους το 2003. Δάνεισε την φωνή του στο τραγούδι επιτυχία "Coffee and TV" από το έκτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον τίτλο "13". Θεωρείται ένας από τους καλύτερους Βρετανούς κιθαρίστες της γενιάς του.

12 Μαρτίου 1971 Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το τέταρτο σόλο single του John Lennon με τον τίτλο "Power to the People". Ηχογραφήθηκε στα Ascot Sound Studios του Λονδίνου. Έμπνευση του, για το τραγούδι, ήταν ο Παλαιστίνιος ιστορικός και συγγραφέας Tariq Ali και ο Βρετανός ιστορικός Robin Blackburn στους οποίους ο Lennon είχε δώσει συνέντευξη για το περιοδικό Red Mole και εντυπωσιάστηκε από τις απόψεις τους.

19 Μαρτίου 1971 Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ των Jethro Tull με τον τίτλο "Aqualung". Είχε ηχογραφηθεί στα ολοκαίνουρια στούντιο της Island Records στο Λονδίνο. Ήταν το τελευταίο άλμπουμ που συμμετείχε στα τύμπανα ο Clive Bunker. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "500 Greatest Albums of All Time" βρίσκεται στη θέση 337.

12 Μαρτίου 1991 Οι R.E.M. κυκλοφορούν το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Out Of Time". Ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που ανέβηκε στο Νο1 στην Αμερική αλλά και στην Μεγάλη Βρετανία. Οι πωλήσεις του, παγκοσμίως, ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Στην τελετή απονομής των Grammy Awards, κέρδισαν τα τρία από τα έξι βραβεία που είχαν προταθεί. Μεγάλες επιτυχίες του άλμπουμ: "Losing My Religion", "Shiny Happy People", κ.α.

12 Μαρτίου 2000Οι KISS αρχίζουν την περιοδεία τους "Farewell Tour". Θα είναι η τελευταία του συγκροτήματος με την original σύνθεση τους.

12 Μαρτίου 2003Η Κινεζική κυβέρνηση ανακοινώνει στους Rolling Stones ότι στις συναυλίες που θα δώσουν σε Shanghai και Beijing, τον Απρίλιο, θα πρέπει να αφαιρέσουν από το πρόγραμμα τους τα τραγούδια "Brown Sugar", "Honky Tonk Women", "Beast of Burden" και "Let's Spend the Night Together" με την αιτιολογία ότι δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα του έθνους.

Πηγή:http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου