ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΤΑ LIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ!!!!

Ο Μανώλης Φάμελλος στο Κοο Κοο
για (ακόμα ένα) βαλς του αποχαιρετισμού…
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ


Ο Μανώλης Φάμελλος πριν σταυρώσει τα χέρια του περιμένοντας υπομονετικά την συντέλεια του κόσμου και την κυκλοφορία του νέου του δίσκου (που ωριμάζει μόνος του και αναμένεται να καθελκυστεί στο τέλος της αποφράδος χρονιάς που διανύουμε) αναμετράται για ακόμη μια ύστατη φορά με τις σκοτεινές πτυχές της ιστορίας του και βγαίνει χαμένος αλλά ψυχικά δικαιωμένος και άρα με τον κόσμο σκοτισμένος (μα τι φταίει ο καημένος αν εκείνος νιώθει ξένος και βαρύς και χολωμένος;) και όλα αυτά την Παρασκευή 20 Μαΐου τρέχοντος, στην σκηνή του Κοο Κοο, όπου όπως μαρτυρά και η επωνυμία, αρκετοί ημιπαράφρονες συνάδελφοί του έχουν λάβει τον λόγο εσχάτως.

Eις το εγχείρημα αμετανοήτως συμμετέχουν (με καθαρά βιοποριστικά κίνητρα) και ατάκτως και κατ’ αλφαβητική σειρά:
Γιάννης Σκούταρης:πλήκτρα, ακορντεόν, φορολογικές εκκρεμότητες, δημιουργική λογιστική
Κώστας Μιχαλός: κιθάρες, σχεδιασμός, ψυχραιμία
Μιχάλης Καλκάνης: μπάσο και επικίνδυνες αποστολές
Πάνος Τόλιος: τύμπανα μεταφοραί, ασφαλείαι πάσης φύσεως

Ορατοί και αόρατοι καλεσμένοι αναμένονται επίσης να παρέμβουν αποδομητικά και αποδημητικά πουλιά θα πετάξουν (ή νυχτερίδες και αράχνες εναλλακτικά).
Η κουκουβάγια ,το πουλί της σοφίας πετά ως γνωστόν το σούρουπο κατά την διάρκεια του εθιμοτυπικού soundcheck.

Υ.Γ.1 Έγκυρες (άρα μη κυβερνητικές οργανώσεις ) και πηγές διαβεβαιώνουν πως άλλη εμφάνισις δεν θα υπάρξει είναι άλλωστε καιρός το πλοίο στο λιμάνι να αράξει από το καλοκαίρι και μετά ποιος ζει ποιος πτωχεύει…

Υ.Γ. 2 Δεκτοί Κωνσταντίνοι, Ελένες και τα παράγωγα τους cds, gps κτλ - κέρασμα προαπαιτούμενον ειδάλλως προβλέπεται ποινή ομολογιακού κουρέματος.

Ώρα έναρξης: 22:30
Eίσοδος 14€ με ποτό
.............
O NIKOΣ ΝΤΟΥΝΟΥΣΗΣ ΚΑΙ OΙ " BACKBONE" ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ LIVE ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΟ BEER O CLOCK TO ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ!!!


Το καλύτερο blues rock σχήμα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues. Ο Νίκος Ντουνούσης, ο Αλέξανδρος Αποστολάκης – με μεγάλη δισκογραφία και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - και ο Λάζαρος Λαζαρίδης αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power» τρίο της χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο για δευτερη φορα στο BEER O CLOCK στο τελευταιο live αυτης τησ περιοδου!!
BEER O CLOCK LAGADAS THESALONIKI τηλ κρατησεων 6985122392
............
ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού δίσκου με τίτλο “Πιο Κοντά Σου”, ο Γιώργος Τεντζεράκης επιστρέφει στον Ρυθμό Stage, από το Σάββατο 30 Απριλίου και κάθε Σάββατο του Μαΐου.

Στο πρόγραμμα αυτό θα παρουσιάσει τα καινούργια του τραγούδια, τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ήλιε Μου” όπως και αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και ξένη σκηνή.

Ο Γιώργος Τεντζεράκης εκπροσώπησε τον περασμένο Σεπτέμβριο την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EuroVoice με το τραγούδι “Τι Παραπάνω” και κατέκτησε την τέταρτη θέση. Το “Τι Παραπάνω”, όπως και τα περισσότερα τραγούδια του νέου του δίσκου είναι του καταξιωμένου δημιουργού Θάνου Παπανικολάου, ενώ τέσσερα τραγούδια υπογράφει ο ίδιος ο Γιώργος. Επίσης στο δίσκο συμμετέχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μιχάλης Εμιρλής σε δύο ντουέτα με τον Γιώργο Τεντζεράκη.

Μετά από μια πετυχημένη σεζόν στη Θεσσαλονίκη, αρχικά με την Δέσποινα Ολυμπίου και τον Γιώργο Σαμπάνη και στη συνέχεια με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, ο Γιώργος Τεντζεράκης επιστρέφει στον Ρυθμό Stage.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη χρονιά ο Γιώργος είχε πραγματοποιήσει sold out εμφανίσεις όλο το χειμώνα παρέα με τον Βαγγέλη Ασημάκη και τον Παντελή Καναράκη σε ένα σχήμα που συζητήθηκε πολύ και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στη φετινή παράσταση συμμετέχει ο Νεκτάριος Γεωργιάδης από τους Null και η Κατερίνα Ίντρα. Ο Γιώργος Τεντζεράκης έχει ξεχωρίσει για την σκηνική του παρουσία και την ιδιαίτερη φωνή του.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Πασχάλης - Κιθάρα
Γιώργος Παπαγεωργίου - Πλήκτρα
Πέτρος Κρεμυζάκης - Μπάσο
Στέλιος Πασχάλης – Τύμπανα
Κατερίνα Ιντρα – Φωνή
Συμμετέχει ο Νεκτάριος Γεωργιάδης (Null)

Ρυθμός Stage: Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
..............
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5/2011, 
ΩΡΑ 20:00

“Μουσικό Ταξίδι στην Ελληνική Ανατολή”

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανικούς σκοπούς από την Λόγια μουσική της Πόλης, αργά και γρήγορα χασάπικα από τα Ταταύλα, καρσιλαμάδες και ζεϊμπέκικα της Ιωνίας, συρτά και σούστες του Αιγαίου και τραγούδια από την Κύπρο.
Για κάθε περιοχή υπάρχει η αντίστοιχη ζυγιά κι έτσι για την Πόλη και την Σμύρνη συνδυάζονται η πολίτικη λύρα, με το πολίτικο λαούτο, το τανμπούρ και το νέι, για το Αιγαίο και την Κύπρο η νησιώτικη λύρα, τα λαούτα κι ο ταμπουράς, ενώ η μουσική της Ιωνίας και της Καππαδοκίας παίζεται με ταμπουράδες και σάζια.

Οι μουσικοί που μετέχουν στο σχήμα είναι:
Χρήστος Σίκκης τραγούδι
Στρατής Ψαραδέλλης πολίτικη και νησιώτικη λύρα, σάζι
Βασίλης Μπαραμπούτης τανμπούρ, σάζι. τραγούδι
Μαρία Θεοφανίδου πολίτικο λαούτο, τραγουδι
Στέλιος Κατσιάνης λαούτο, ταμπουράς
Ανδρέας Σίκκης νέι, κρουστά

Μουσική επιμέλεια: Στέλιος Κατσιάνης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας
Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων Πλάκα, Αθήνα 105 56
Τηλ.-Fax: 210-3250198, 210-3254119, 210-3254129
...............
Kάθε Παρασκευή και Σάββατο
 η House Band του Σταυρού του Νότου 
ξεκινάει δυναμικά χαρίζοντας στο κοινό βραδιές με αγαπημένα τραγούδια από το ευρύ μουσικό φάσμα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Τραγουδούν:
Κώστας Γαλίτης
Γιώργος Βάνας
Θοδωρής Μαυρογιώργης
Γιάννης Βενιαμίν
Και η Marieke Meijer.

Μουσικοί:
Θωμάς Πυρομάλλης - πληκτρα,
Παναγιώτης Σαρδέλης - τύμπανα,
Τάσος Γρυπαίος - κιθάρες,
Βίκτωρας Κουλουμπής - ηλεκτρικό μπάσο

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου
Néos Kósmos, Greece
................
DRUM FESTIVAL ‘11


Benny Greb | George Kollias |
Πάνος Βασιλόπουλος | Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
4 κορυφαίοι drummers σε ένα μοναδικό φεστιβάλ drums!
Benny Greb
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο drummer που εντυπωσίασε τη διεθνή κοινότητα με τις εμφανίσεις του στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (Modern Drummer Festival, Montreal Drum Festival, Ultimate Drummers Weekend Melbourne, The World Drum Festival Germany, Drummer Live London, PASIC)! Το best seller DVD του «The Language of Drumming» έγινε ήδη σημείο αναφοράς!

Μαζί του 3 κορυφαίοι Ελληνες drummers με έντονη δραστηριότητα και διεθνή απήχηση:

George Kollias (Nile)
Ένας από τους ηγέτες του Extreme Metal Drumming!
Με εκατοντάδες συναυλίες και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, είναι δίχως αμφιβολία ο κυριότερος πρεσβευτής της ελληνικής σκηνής drums. Το best seller DVD του «Intense Metal Drumming» απέσπασε εκπληκτικές κριτικές και ανέδειξε το εκπαιδευτικό του έργο που ξεκίνησε στο Modern Music School με τη δημιουργία του Extreme Metal Department.

Πάνος Βασιλόπουλος
http://panos-online.com/
Το μεράκι και η ανιδιοτελής αγάπη για τα drums ήταν η κινητήριος δύναμη που οδήγησε τον Πάνο Βασιλόπουλο στη διεθνή καταξίωση. Η συνέπεια και η επιμονή του οδήγησαν έναν ερασιτέχνη μουσικό στο να είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους στο εξωτερικό Eλληνες drummers! Τα DVD του «Ostinato & Polyrhythms», «Acoustic Sessions» και «A step further» απέσπασαν εντυπωσιακές κριτικές από τους σημαντικότερους φορείς του χώρου (Modern Drummer Magazine, PAS, JAZZIZ magazine).

Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης

Σίγουρα ένας από τους πιο ενεργούς drummers τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο. Οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν , μεταξύ άλλων, ονόματα όπως: Anthony Jackson, Eric Marienthal, Bireli Lagrene, YFG, Πατερέλης Quartet, Κοντραφούρης Trio και Frank Gambale! Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει προσφέρει από πολλές θέσεις. Διδάσκων στο τμήμα μουσικών σπουδών (τομέας Jazz) του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας, διευθυντής σπουδών του Modern Music School, καθηγητής στα MMS Αθήνας και Ηρακλείου Κρήτης.

Info:
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην Τεχνόπολις στο Γκάζι (Πειραιώς 100).
Ώρα έναρξης: 6:30 μ.μ. (οι πόρτες ανοίγουν 6:00 μ.μ.)
Η προπώληση των εισιτηρίων για το Modern Music School Drum Festival ‘11 ξεκινά την Τετάρτη 4 Μαΐου.
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση 15 ευρώ
Στην πόρτα 20 ευρώ

Σημεία προπώλησης:
DRUMstore (Σουλτάνη 16, Εξάρχεια - 210 38 39 306)
Modern Music School (Σουλτάνη 12, Εξάρχεια - 210 38 39 400)
Modern Music School (Ιφιγενείας 67, Καλλιθέα - 210 95 65 740)
Modern Music School (Αμφιτρίτης 7, Παλαιό Φάληρο - 210 98 34 443)
Modern Music School (Περικλή Σταύρου 19, Χαλκίδα - 22210 74 740)
Modern Music School (Λεωφόρος Χρυσοστόμου 18, Ηράκλειο Κρήτης - 2810 28 24 222)
Πληροφορίες στο 210 38 39 400 και στο festival@modernmusicschool.gr
Χορηγοί:
Στόλλας | Sonor | Hudson | Remo | Pro Mark | Drumstore
................
Nick and the Backbone at The Bikers Cafe

Το καλύτερο blues rock σχήμα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues. Ο Νίκος Ντουνούσης,
ο Αλέξανδρος Αποστολάκης – με μεγάλη δισκογραφία και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - και ο Λάζαρος Λαζαρίδης αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power»
τρίο της χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο.
Αυτή την Παρασκευή στο Bikers Cafe
THE BIKERS CAFE
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 8 , 2310555518
Thessalonike, Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου