ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα... 17 Μαϊου

1965 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός, συνθέτης και παραγωγός Trent Reznor (Michael Trent Reznor) γεννήθηκε στο Mercer της Pennsylvania. Είναι μέλος του Αμερικανικού συγκροτήματος Nine Inch Nails με τους οποίους έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy για τα τραγούδια "Wish" (1992) και "Happiness in Slavery" (1995).

1999 Ο Καναδός μουσικός και παραγωγός Bruce Fairbairn (Bruce Earl Fairbairn 1949-1999) απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών στο σπίτι του στο Vancouver του Καναδά. Υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς. Συνεργάστηκε με τους Bon Jovi για το άλμπουμ τους "Slippery When Wet" και Aerosmith για το "Permanent Vacation". Εργάστηκε επίσης σαν παραγωγός σε άλμπουμ των Blue Öyster Cult, AC/DC, Scorpions, Van Halen, Chicago, The Cranberries, INXS, KISS, Yes κ.α.

1968 Το ψυχεδελικό φιλμ "Wonderwall" κάνει την εμφάνιση του στο Cannes Film Festival. Τη μουσική του soundtrack έχει γράψει ο George Harrison των The Beatles. Είναι η πρώτη φορά που το σκαθάρι γράφει μουσική για ταινία και στην αρχή είχε επιφυλάξεις. Ο Joe Massot, σκηνοθέτης της ταινίας, του υποσχέθηκε πως θα χρησιμοποιήσει οτιδήποτε γράψει δείχνοντας του τυφλή εμπιστοσύνη.

1980 Το Αμερικανικό Hard Rock συγκρότημα Kiss ανακοινώνει την αποχώρηση του ντράμερ Peter Criss από το σχήμα. Την θέση του θα πάρει ο Eric Carr ο οποίος θα αποχωρήσει τον Σεπτέμβριο του 1991 λόγω προβλημάτων υγείας.

2009 Οι Green Day βρίσκονται στο Νο1 των Βρετανικών Albums Chart με το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους "21st Century Breakdown". Στην 52η τελετή απονομής των Grammy Awards το 2010, τους χάρισε το βραβείο "Best Rock Album". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "21st Century Breakdown", "Know Your Enemy" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου