ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Σαν Σήμερα...25 Αυγούστου

1949 Ο μπασίστας, τραγουδοποιός και ενίοτε τραγουδιστής Gene Simmons (Chaim Witz) γεννήθηκε στο Haifa του Israel. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο hard-rock/heavy-metal συγκρότημα Kiss. Μαζί με τον Paul Stanley δημιούργησαν το συγκρότημα το 1970 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 19 στούντιο άλμπουμ. Είναι γνωστός και ως "The Demon". Τον χαρακτηρίζουν οι εκρηκτικές εμφανίσεις του κατά της οποίες φτύνει αίμα, βγάζει φωτιές από το στόμα και... που συνεχώς "παίζει" με την γλώσσα του.

1954 Γεννήθηκε στο Paddington του Λονδίνου της Μεγάλης Βρετανίας, ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές/τραγουδοποιούς της χώρας, ο Elvis Costello (Declan Patrick MacManus). Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1977, κυκλοφορώντας το πρώτο του άλμπουμ με τον τίτλο "My Aim Is True". Το 2004 μπήκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", στη 80η θέση. Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως Tony Bennett, Lucinda Williams, Lee Konitz, Brian Eno και Paul McCartney. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Less Than Zero", "Watching the Detectives", "Oliver's Army", "I Can't Stand Up for Falling Down" κ.α.

1973 Οι The Allman Brothers Band κυκλοφορούν το single "Ramblin' Man". Το τραγούδι είχε γράψει ο Dickey Betts, ο οποίος και το ερμήνευσε. Ήταν μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "Brothers and Sisters", το πρώτο μετά το θάνατο του κιθαρίστα Duane Allman (1971) και του μπασίστα Berry Oakley (1972). Το "Ramblin' Man" είναι βασισμένο στο ομότιτλο τραγούδι του Hank Williams (1951) και είναι το πρώτο αλλά και τελευταίο τραγούδι τους που θα μπει στο Top 10 του Billboard Hot 100, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη θέση.

1975 Ο Bruce Springsteen κυκλοφορεί το άλμπουμ "Born to Run". Το τρίτο στούντιο άλμπουμ του rock τραγουδιστή και τραγουδοποιού θα έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία και θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard 200. Το ομότιτλο τραγούδι βοήθησε τον Springsteen να αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση. Το άλμπουμ μπήκε σε πολλές λίστες "best ever" περιοδικών και καταχωρήθηκε σαν ένα από τα πιο ιστορικά ηχογραφήματα στην Αμερικάνικη μουσική κουλτούρα στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην 18η θέση. Το άλμπουμ θεωρείται από πολλούς ως το αριστούργημά του καλλιτέχνη. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Born to Run", "Tenth Avenue Freeze-Out", "Thunder Road", "Jungleland" κ.α.

1976 Οι Boston κυκλοφορούν στην Αμερική το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Boston". Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα "More Than a Feeling", "Peace of Mind", "Rock & Roll Band" κ.α. Το άλμπουμ κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι την τρίτη θέση του Billboard 200 και μέχρι το 2003 είχε γίνει 17 φορές πλατινένιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου