ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

΄Σαν Σήμερα...7 Ιουνίου

Κάντε κλικ εδώ
1958 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ηθοποιός Prince (Prince Rogers Nelson) γεννήθηκε στην Minneapolis της Minnesota. Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες των τελευταίων 40 χρόνων, έχοντας κερδίσει επτά βραβεία Grammy, μία Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο Όσκαρ. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρίσκεται στην 28η θέση. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το Μάρτιο του 1994. Δημοφιλή τραγούδια του: "Purple Rain", "When Doves Cry", "Kiss", "Sign o' the Times", "Cream", "Nothing Compares 2 U".


1969 To supergroup Blind Faith πραγματοποιεί την πρώτη του συναυλία στο Hyde Park του Λονδίνου. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Eric Clapton, Ginger Baker, Steve Winwood και Ric Grech. Θα κυκλοφορήσουν ένα και μοναδικό άλμπουμ τον Αύγουστο με τίτλο "Blind Faith" και θα διαλυθούν λίγο αργότερα...

1970 Οι Βρετανοί The Who δίνουν παράσταση στο Metropolitan Opera House της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας το άλμπουμ/rock-όπερα "Tommy". Ήταν το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει στις 23 Μαΐου του 1969. Ήταν το πρώτο μουσικό έργο που κέρδισε τον χαρακτηρισμό "Rock Opera" και το 1998 κέρδισε το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame, το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής με σημαντική προσφορά στην εξέλιξη της μουσικής.

1994 Οι Boston κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Walk On". Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν το 1988 και τελείωσαν το 1993. Είναι το μόνο άλμπουμ του συγκροτήματος χωρίς τον τραγουδιστή Brad Delp. Έφτασε μέχρι την έβδομη θέση του Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "I Need Your Love", "Surrender to Me" κ.α.

2004 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού συγκροτήματος The Killers με τίτλο "Hot Fuss". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Somebody Told Me", "Mr. Brightside", "Smile Like You Mean It" κ.α. Στην Μεγάλη Βρετανία θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιονίου. Οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπερνούν τα επτά εκατομμύρια αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου