ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Σαν Σήμερα...6 Ιουνίου

1960 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Steve Vai (Steven Siro Vai) γεννήθηκε στο Carle Place της Νέας Υόρκης. Στις αρχές του 1970 υπήρξε μαθητής του Joe Satriani και συνεργάστηκε στενά με τον Frank Zappa μέχρι το 1982 που ξεκίνησε σόλο καριέρα. Συνεργάστηκε και ηχογράφησε επίσης με καλλιτέχνες όπως οι David Lee Roth (Van Halen), John Lydon (The Sex Pistols), Whitesnake, Ozzy Osbourne, Dream Theater, Alice Cooper, Yardbirds, Motörhead, Alcatrazz, Eros Ramazzotti κ.α. Την δεκαετία του '90 πραγματοποίησε συναυλίες με δική του μπάντα, συνεργαζόμενος με τον δάσκαλο του Satriani. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 21 σόλο άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σαν μουσικός σε πάνω από 80. Έχει προταθεί για οκτώ βραβεία Grammy και έχει κερδίσει τρία. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του.

2006 Ο Αμερικανός πιανίστας Billy Preston (William Everett Preston 1946-2006) απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών στο Scottsdale της Arizona από νεφρική ανεπάρκεια. Στην μακρόχρονη καριέρα του συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι The Rolling Stones, The Band, Nat King Cole, Little Richard, Eric Burdon, Ray Charles, George Harrison, Elton John, Eric Clapton, Bob Dylan, Sam Cooke, Aretha Franklin, The Jackson 5, Quincy Jones, Richie Sambora, Red Hot Chili Peppers κ.α. Το 1969 συνεργάστηκε με τους The Beatles για τα λεγόμενα "Get Back sessions" και το άλμπουμ "Abbey Road". Ο John Lennon είχε προτείνει μάλιστα την ιδέα, ο Preston να ενσωματωθεί στο συγκρότημα σαν το "Fifth Beatle". Το 1972 γνώρισε επιτυχία με το ορχηστικό θέμα "Outa-Space", το οποίο ανέβηκε στο No 2 του Billboard Hot 100 και του χάρισε το βραβείο Grammy "Best Pop Instrumental Performance". Το 1978 εμφανίστηκε στο φιλμ "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" του σκηνοθέτη Robert Stigwood. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

1966 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones και το τραγούδι "Paint It Black". Είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο, Παρασκευή και 13. Ήταν μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards, ενώ το χαρακτηριστικό riff του τραγουδιού ανήκει στον κιθαρίστα Brian Jones. Έφτασε στην κορυφή των Αμερικάνικων και Βρετανικών Charts. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 174η θέση.


1972 Κυκλοφορεί το άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού David Bowie με τίτλο "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars". Ανέβηκε μέχρι την πέμπτη θέση των UK Charts και στην 75η του Billboard. Το 1973 κυκλοφόρησε η ομότιτλη ταινία σε σκηνοθεσία του D.A. Pennebaker. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Lady Stardust", "Ziggy Stardust", "Suffragette City" κ.α.

1995 Κυκλοφορεί στην Αμερική, το διπλό live άλμπουμ των Pink Floyd με τίτλο "Pulse". Είχε ηχογραφηθεί κατά την διάρκεια της περιοδείας του συγκροτήματος "Division Bell Tour" το 1994 και περιείχε τραγούδια από τα άλμπουμ τους: "The Piper at the Gates of Dawn", "Meddle", "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here", "The Wall", "A Momentary Lapse of Reason" και "The Division Bell". Είχε κυκλοφορήσει στην Μεγάλη Βρετανία λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 29 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου