ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...14 Απριλίου

Καλησπέρα φίλοι και φίλες του Blog μας, σήμερα η Ελληνική μουσική πενθεί τον ξαφνικό χαμό του Μάνου Ξυδούς.... Μαζί κι εμείς... Καλό ταξίδι στον Μάνο.

14 Απριλίου 1945 Ο Βρετανός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Deep Purple (1968-1975) και Rainbow (1975-1984), Ritchie Blackmore (Richard Hugh Blackmore), γεννήθηκε στο Weston-Super-Mare. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στη θέση 55. Ένα από τα πιο δημοφιλή riff στην ιστορία της μουσικής είναι η εισαγωγή του στο τραγούδι "Smoke on the Water", το οποίο έγινε επιτυχία με τους Deep Purple. Σύμφωνα με το περιοδικό Guitar World, τα solo του στα τραγούδια "Highway Star" και "Lazy" συγκαταλέγονται στα 100 καλύτερα όλων των εποχών.

14 Απριλίου 1963 Σε εμφάνιση των The Rolling Stones στο Crawdaddy Club στο Richmond της Αγγλίας, όπου ήταν το house band, στο κοινό παρευρίσκονται οι The Beatles... Στα καμαρίνια γνωρίζονται για πρώτη φορά.

14 Απριλίου 1971 Μια επιτροπή κατά του εγκλήματος στο Illinois, η οποία στις αρχές της δεκαετίας άρχισε να ασχολείται με την επικινδυνότητα των ναρκωτικών, εκδίδει μια λίστα με τραγούδια που θεωρεί πως μιλούν για ναρκωτικά. Στην λίστα περιλαμβάνονται τα: "Let's Go Get Stoned" του Joe Cocker, "A Whiter Shade of Pale" των Procol Harum, "Hi-De-Ho" των Blood, Sweat & Tears, "With a Little Help From My Friends" των Sergio Mendes & Brasil '66, "White Rabbit" των Jefferson Airplane, "Yellow Submarine" και "Lucy in the Sky With Diamonds" των The Beatles και "Puff the Magic Dragon" των Peter, Paul & Mary.

14 Απριλίου 1980 Κατατίθεται αίτηση από πολίτες της πολιτείας του New Jersey ώστε το τραγούδι του Bruce Springsteen "Born to Run" να ονομαστεί επίσημο τραγούδι της πολιτείας. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

14 Απριλίου 1994 Η σορός του Kurt Cobain αποτεφρώνεται στο Bleitz Funeral Home στο Seattle. Λέγεται πως μέρος των σταχτών σκορπίστηκε στον ποταμό Wishkah του Washington και το υπόλοιπο το κράτησε η χήρα του, Courtney Love, κρυμμένο σε ένα λούτρινο αρκουδάκι... Στο πιστοποιητικό θανάτου του, στο επάγγελμα αναγράφει ποιητής/μουσικός και στο είδος επιχείρησης... Punk Rock.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου