ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...17 Απριλίου

17 Απριλίου 1983 Ο Αμερικανός παραγωγός, τραγουδοποιός και μπασίστας των Mountain, Felix Pappalardi (1939-1983), δολοφονήθηκε σε ηλικία 41 ετών από την γυναίκα του Gail Collins. Είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως The Youngbloods, Joan Baez, κ.α. Μαζί με τον Eric Clapton και την γυναίκα του, είχαν γράψει την μεγάλη επιτυχία των Cream "Strange Brew".

17 Απριλίου 1964 Το Ιρλανδικό συγκρότημα Them, με τραγουδιστή τον 18χρονο τότε Van Morrison, δίνει την πρώτη του παράσταση στο ξενοδοχείο Maritime του Belfast.

17 Απριλίου 1967 Οι Rolling Stones πραγματοποιούν την τελευταία συναυλία της Πανευρωπαϊκής τους περιοδείας στο στάδιο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα. Η συναυλία διεκόπη μετά το τέταρτο τραγούδι, από τις τότε αστυνομικές αρχές της Χούντας, με αφορμή τα κόκκινα γαρύφαλλα που άρχισαν να μοιράζουν συνεργάτες του συγκροτήματος στο κοινό...

17 Απριλίου 1980 Οι Bob Marley and the Wailers πραγματοποιούν συναυλία στα πλαίσια των εορτασμών της "Ημέρας Ανεξαρτησίας" της Zimbabwe ως επίσημοι καλεσμένοι της Κυβέρνησης. Ο Bob Marley αργότερα δήλωσε: "Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου".

17 Απριλίου 1982 Το άλμπουμ των Iron Maiden "The Number of the Beast" βρίσκεται στο No 1 των Βρετανικών Albums Chart. Ήταν το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και το πρώτο για τον τραγουδιστή Bruce Dickinson. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Run to the Hills" και "Hallowed Be Thy Name".

17 Απριλίου 1991 Με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για το ταξίδι στο Los Angeles για την ηχογράφηση του άλμπουμ "Nevermind", οι Nirvana δίνουν συναυλία στο OK Hotel του Seattle. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν ζωντανά το τραγούδι "Smell's Like Teen Spirit".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου