ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...13 Απριλίου

13 Απριλίου 1944 Ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς μπασίστες και μέλος των Jefferson Airplane, ο Jack Casady (John William Casady), γεννήθηκε στην Washington. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1965. Γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα: "Somebody To Love" και "White Rabbit". Θεωρούνται από τους κύριους εκφραστές της μουσικής σκηνής του San Francisco. Το 1996 το όνομα του, μαζί με αυτό των Jefferson Airplane, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

13 Απριλίου 1962 Ο πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers, Hillel Slovak (1962-1988), γεννήθηκε στην Haifa του Israel. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος και ηχογράφησε μαζί τους άλμπουμ όπως τα: "Freaky Styley" (1985) και "The Uplift Mofo Party Plan" (1987).

13 Απριλίου 1963 Το rock 'n' roll τραγούδι "Louie Louie" ηχογραφείτε από τους The Kingsmen. Η πρώτη ηχογράφηση ήταν από τον Richard Berry το 1957. Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα rock 'n' roll τραγούδια που γράφτηκε ποτέ.

13 Απριλίου 1966 Ο Eric Clapton ένα μήνα μετά την αποχώρησή του από τους The Yardbirds, ενσωματώνεται με τους Bluesbreakers του John Mayall. Στους Yardbirds τον αντικατέστησε ο Jeff Beck.

13 Απριλίου 1973 Η Island Records κυκλοφορεί το άλμπουμ των The Wailers, "Catch a Fire". Τα τραγούδια ήταν δημιουργία των Bob Marley και Peter Tosh. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στη θέση 123. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Stop That Train", "Stir It Up", κ.α.

13 Απριλίου 1982 Ο David Crosby, ιδρυτικό μέλος των The Byrds, συλλαμβάνεται στα καμαρίνια κατά την διάρκεια συναυλίας του στο Dallas για κατοχή κοκαΐνης και οπλοκατοχή. Πριν τρεις εβδομάδες είχε ξανά συλληφθεί στο Los Angeles επειδή οδηγούσε υπό την επιρροή ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου