ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ROCK METAL AND MORE

Οι Dream Theater είναι progressive metal συγκρότημα, το οποίο φτιάχτηκε το 1985 στο Berklee College of Music από τρεις μαθητές. Μέσα στα είκοσι τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή τους, έχουν γίνει ένα από τα πιο εμπορικώς επιτυχημένα συγκροτήματα από την εποχή που το progressive rock βρισκόταν στο ζενίθ του, τη δεκαετία του '70, παρά το γεγονός ότι ήταν σχετικά άγνωστο στους κύκλους και της mainstream ροκ μουσικής. Τα δύο άλμπουμ τους που έχουν πουλήσει περισσότερο είναι το Images And Words το οποίο κυκλοφόρησε το 1992 και έγινε χρυσό, ενώ θεωρείται μια από τις σημαντικότερες progressive metal κυκλοφορίες και το Awake το οποίο κυκλοφόρησε το 1994. Το πρώτο έφτασε το νούμερο #61 στη λίστα Billboard 200 και το δεύτερο το νούμερο #32. Οι Dream Theater έχουν πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια άλμπουμ στην Αμερική και πάνω από έξι εκατομμύρια άλμπουμ και DVD παγκοσμίως.

Το συγκρότημα είναι γνωστό για την άριστη τεχνική που έχει το κάθε μέλος στο όργανό του. Τα μέλη έχουν κερδίσει πολλά βραβεία σε μουσικά περιοδικά. Φέρουν την εκτίμηση πολλών metal και rock ονομάτων, γεγονός που οδήγησε τους Dream Theater σε συνεργασίες με πολλούς άλλους γνωστούς μουσικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κιθαρίστας του συγκροτήματος John Petrucci ο οποίος ονομάστηκε πέντε φορές ως το τρίτο μέλος της περιοδίας G3 μαζί με τους Steve Vai και Joe Satriani, ακολουθώντας έτσι τα βήματα του Eric Johnson, του Robert Fripp, του Yngwie Malmsteen]] και άλλων μεγάλων κιθαριστών.
... Δείτε περισσότερα.
Οι Dream Theater είναι επίσης γνωστοί για την μουσική τους ευλυγισία, όπως και για τα πολλά διαφορετικά είδη μουσικής που περιλαμβάνει η μουσική τους, γεγονός που τους έχει επιτρέψει να κάνουν συναυλίες με συγκροτήματα διαφόρων ειδών. Οι συναυλιακές συνεργασίες τους περιλαμβάνουν ονόματα όπως Deep Purple, Emerson Lake and Palmer, Iron Maiden, Joe Satriani, King's X, Marillion, Megadeth, In Flames, Pain of Salvation, Porcupine Tree, Queensryche, Spock's Beard, Fear Factory, Symphony X και Yes. Το 2005 οι Dream Theater περιοδεύσαν στη Βόρεια Αμερική στο Gigantour Festival και ήταν headliners μαζί με τους Megadeth.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου