ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

15 Απριλίου... Σαν Σήμερα

15 Απριλίου 1965 Γεννήθηκε η Linda Perry, μέλος του ροκ συγκροτήματος 4 Non Blondes. Γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα την δεκαετία του '90 και το τραγούδι "What's Up". Το 1995 αποχώρησε από τη μπάντα για σόλο καριέρα. Σαν τραγουδοποιός έχει γράψει τραγούδια για την Christina Aguilera ("Beautiful"), Pink ("Get the Party Started"), κ.α.

15 Απριλίου 1968 Ο Ed O'Brien, κιθαρίστας του Βρετανικού συγκροτήματος Radiohead, γεννήθηκε στο Oxford της Αγγλίας. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στην θέση 59.

15 Απριλίου 2001 Ο πρωτοπόρος της Punk, τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Αμερικανικού συγκροτήματος The Ramones, Joey Ramone (Jeffrey Ross Hyman 1951-2001) πέθανε σε ηλικία 49 ετών από λέμφωμα. Οι Ramones συχνά αναφέρονται ως το πρώτο Punk συγκρότημα. Αν και δεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, επηρέασαν το κίνημα της Punk σε Αγγλία και Αμερική όσο κανείς άλλος. Δημοφιλή τραγούδια τους "Needles & Pins", "Somebody Put Something in My Drink", κ.α. Το 2002, με την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του "Don't Worry About Me", γνώρισε επιτυχία με την διασκευή του τραγουδιού του Louis Armstrong, "What a Wonderful World".

15 Απριλίου 1968 Η Aretha Franklin ηχογραφεί το τραγούδι "Think". Θα κυκλοφορήσεις σαν single τον Μάιο και τον Ιούνιο θα συμπεριληφθεί στο άλμπουμ "Aretha Now". Το τραγούδι γράφτηκε από την Franklin και τον Ted White και χαρακτηρίζεται ως φεμινιστικός ύμνος. Έφτασε μέχρι την 7η θέση στο US Billboard Pop Singles Chart και στην πρώτη θέση του US Billboard Black Singles Chart.

15 Απριλίου 1974 Στο Ziegfeld Theatre της Νέας Υόρκης, πραγματοποιείται η πρεμιέρα της ταινίας των The Rolling Stones, "Ladies and Gentlemen: The Rolling Stones". Η ταινία δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια τεσσάρων συναυλιών της περιοδείας τους το 1972 στην Βόρεια Αμερική, για την προώθηση του άλμπουμ τους "Exile on Main St.".

15 Απριλίου 1989 Ο Roy Orbison μπαίνει στο Top 10 των Αμερικάνικων Charts για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια με το τραγούδι "You Got It". Το τραγούδι είχε γράψει με τους Jeff Lynne και Tom Petty, bandmates από το περιστασιακό supergroup The Travelling Wilburys, στο οποίο συμμετείχαν και οι George Harrison και Bob Dylan. Δυστυχώς ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός από το Texas, δεν έμαθε ποτέ την επιτυχία του αυτή. Απεβίωσε τέσσερις μήνες πριν.

Πηγή:http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου