ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...16 Απριλίου

16 Απριλίου 1999 Ο τραγουδοποιός, μουσικός και ιδρυτικό μέλος των Jefferson Airplane και Moby Grape, Skip Spence (Alexander Lee Spence 1946-1999), πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων σε ηλικία 52 ετών στην Santa Cruz της California των ΗΠΑ. Είχε χρόνια προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, γεγονός που δεν του επέτρεπε να εργαστεί. Λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του, κυκλοφόρησε στη μνήμη του το άλμπουμ-αφιέρωμα "More Oar: A Tribute to Alexander "Skip" Spence" με τις συμμετοχές των Robert Plant, Tom Waits, Beck, κ.α.

16 Απριλίου 1964 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ. Ηχογραφήθηκε στα Regent Studios του Λονδίνου, από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου του 1964. Τραγούδια που ξεχώρισαν από το άλμπουμ: "Route 66" (Bobby Troup), "Carol" (Chuck Berry), κ.α. Το άλμπουμ παρέμεινε στο Νο1 των Βρετανικών Albums Chart για 12 εβδομάδες.

16 Απριλίου 1971 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία το single των The Rolling Stones "Brown Sugar". Είναι το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος που κυκλοφορεί στη δική τους δισκογραφική εταιρεία, Rolling Stones Records.

16 Απριλίου 1974 Οι Queen πραγματοποιούν την πρώτη τους συναυλία στο Regis College στο in Denver του Colorado των ΗΠΑ.

16 Απριλίου 1988 Κυκλοφορεί το δέκατο στούντιο άλμπουμ του Γερμανικού συγκροτήματος Scorpions, με τίτλο "Savage Amusement". Ανέβηκε μέχρι το Νο5 του US Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια: "Rhythm Of Love", "Believe In Love", κ.α.

16 Απριλίου 1993 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός David Lee Roth, μέλος τους συγκροτήματος Van Halen, συνελήφθη σε πάρκο της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών.

16 Απριλίου 1996 Οι KISS ανακοινώνουν στο Τύπο την επανένωση τους για περιοδεία στην οποία θα εμφανιστούν ξανά, ύστερα από 13 χρόνια, με τα πρωτότυπα μακιγιάζ και κουστούμια...

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου