ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...11 Απριλίου

11 Απριλίου 1935 O Αφροαμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Richard Berry (1935-1997) γεννήθηκε στη Louisiana. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1955 με την δημιουργία και κυκλοφορία του - κλασικού πλέον - τραγουδιού "Louie Louie". Το ξαναηχογράφησαν οι The Kingsmen το 1963. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Songs of All Time" βρίσκεται στη θέση 55.

11 Απριλίου 1956 Το τραγούδι του Elvis Presley, "Heartbreak Hotel", φτάνει σε πωλήσεις τα 1 εκατομμύρια αντίτυπα και γίνεται το πρώτο χρυσό του single.

11 Απριλίου 1961 Ο Bob Dylan πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στην Νέα Υόρκη, ανοίγοντας συναυλία του John Lee Hooker. Ένα από τα τραγούδια που ερμηνεύει πρώτα είναι και το "Blowin' in the Wind".

11 Απριλίου 1964 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles και το τραγούδι "Can’t Buy Me Love". Είχε κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 16 Μαρτίου. Τα ΜΜΕ είχαν αρχικά κατηγορήσει το συγκρότημα ότι έγραψε ένα τραγούδι για τον πληρωμένο έρωτα αλλά γρήγορα ο Paul McCartney διευκρίνισε πως πρόκειται για την "αγάπη πάνω από όλα τα υλικά αγαθά"...

11 Απριλίου 1994 Ο ιατροδικαστής, υπεύθυνος της έρευνας θανάτου του τραγουδιστή των Nirvana, Kurt Cobain, με πόρισμα του αποδίδει τον θάνατο του τραγουδιστή σε αυτοκτονία. Την ίδια ημέρα το άλμπουμ του συγκροτήματος "Utero" γίνεται πλατινένιο στις ΗΠΑ.

11 Απριλίου 2000 Οι Αμερικανοί No Doubt κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Return of Saturn". Στα 43α βραβεία Grammy, ήταν υποψήφιο στην κατηγορία "Best Rock Album" αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Ex-Girlfriend", "Simple Kind of Life", "Bathwater", κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου