ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...3 Απριλίου

3 Απριλίου 1950 Πέθανε από καρδιακή προσβολή ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ου αιώνα, ο Kurt Weill (Kurt Julian Weill 1900-1950). Έγραψε έργα για το θέατρο, όπερες και συνθέσεις για τραγούδια. Συνεργάστηκε με τον ποιητή Bertolt Brecht, μαζί έγραψαν μια από τις διασημότερες κωμωδίες "Η όπερα της πεντάρας". Τραγούδια του ερμήνευσαν οι: Louis Armstrong ("Mack the Knife"), The Doors ("Alabama Song (Whisky Bar)"), Lou Reed και Marianne Faithfull η οποία ηχογράφησε ένα ολόκληρο άλμπουμ με τραγούδια του. Δίπλα του σπούδασε ο μεγάλος Έλληνας κλασικός συνθέτης Νίκος Σκαλκώτας.

3 Απριλίου 1967 Ο George Harrison τελειώνει, στα Abbey Road Studios, την ηχογράφηση του τραγουδιού "Within You Without You". Ήταν μια δική του δημιουργία για το άλμπουμ των The Beatles, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

3 Απριλίου 1969 Το FBI συλλαμβάνει τον τραγουδιστή των The Doors, Jim Morrison, με την κατηγορία της "πρόστυχης δημόσιας συμπεριφοράς" στην συναυλία που είχε δώσει στο Miami ένα μήνα περίπου πριν. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2000 δολαρίων.

3 Απριλίου 1993 Οι Depeche Mode και το άλμπουμ τους "Songs Of Faith And Devotion" βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Album Charts. Είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου. Δημοφιλή τραγούδια: "I Feel You", "Walking in My Shoes", "In Your Room", κ.α.

3 Απριλίου 2007 Ο Keith Richards δηλώνει στα Μ.Μ.Ε. πως αστειευόταν - λόγω της 1η Απριλίου - όταν πριν λίγες ημέρες είχε πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό NME πως είχε σνιφάρει μέρος από τις στάχτες του πατέρα του μαζί με κοκαΐνη. Στην συνέντευξη είχε πει: "Το πιο παράξενο πράγμα που έχω σνιφάρει? Τον πατέρα μου... Έχω σνιφάρει τον πατέρα μου. Όταν τον αποτεφρώσαμε δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Νομίζω πως δεν τον πειράζει..."

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου