ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...29 Μαρτίου

29 Μαρτίου 1943 O μεγάλος Έλληνας συνθέτης Vangelis (Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου) γεννήθηκε στο Βόλο. Ήταν μέλος των συγκροτημάτων The Forminx και Aphrodite's Child, με τους οποίους το 1972 κυκλοφόρησαν ένα από τα κλασικά πλέον ψυχεδελικά άλμπουμ με τον τίτλο "666". Συνεργάστηκε αρκετά χρόνια με τον Jon Anderson των Yes, δημιουργώντας το σχήμα Jon & Vangelis. Έγραψε μουσική για ταινίες όπως: "Blade Runner", "1492: Conquest of Paradise" και "Chariots of Fire" για την μουσική της οποίας κέρδισε Oscar το 1981. Το κλασικό του έργο "Mythodea" χρησιμοποιήθηκε το 2001 από την NASA ως θέμα της αποστολής Mars Odyssey. Το 2002 έγραψε τον ύμνο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής.

29 Μαρτίου 1947 Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Toto, Bobby Kimball, γεννήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ. Ηχογράφησε με το συγκρότημα τα σημαντικότερα άλμπουμ τους και τελικά αποχώρησε στα μέσα της δεκαετίας του '80. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του: "Rosanna", "Africa", κ.α.

29 Μαρτίου 1976 Μετά από μια συναυλία του Elvis Presley στο Memphis, ο Bruce Springsteen πηδάει ένα τοίχο της έπαυλης Graceland με σκοπό να συναντήσει τον τραγουδιστή. Η προσπάθεια είχε άδοξο τέλος μιας και εντοπίστηκε από την ασφάλεια. Ο πεισματάρης Springsteen έκανε και δεύτερη προσπάθεια, από την κεντρική είσοδο, προσπαθώντας να πείσει τους άντρες της ασφάλειας πως είναι και αυτός τραγουδιστής - θυμίζοντας τους, μάταια, φωτογραφίες του σε εξώφυλλα πρόσφατων περιοδικών...

29 Μαρτίου 1980 Το άλμπουμ "The Dark Side Of The Moon" των Pink Floyd συμπληρώνει την 303η εβδομάδα του στο US Billboard 200, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε το άλμπουμ του Carole King "Tapestry".

29 Μαρτίου 1982 Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "The Number of the Beast". Είναι το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή Bruce Dickinson με το συγκρότημα. Μετά την κυκλοφορία του, καθιερώθηκαν σαν ένα από τα μεγαλύτερα Metal γκρουπ στον πλανήτη. Υπολογίζεται πως οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Number of the Beast", "Run to the Hills", "Hallowed Be Thy Name", κ.α.

29 Μαρτίου 2005 Ο Neil Young εισάγεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Η εγχείρηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου