ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...30 Μαρτίου

30 Μαρτίου 1945 Γεννήθηκε στο Surrey της Αγγλίας, ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της Rock n' Roll - ο Eric Clapton. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Yardbirds, John Mayall's Bluesbreakers, Cream, Derek and the Dominos, κ.α. Έχει κερδίσει συνολικά έξι βραβεία Grammy μεταξύ αυτών το Lifetime Achievement Award, με τους Cream, για την συνολική τους προσφορά στην μουσική. Το όνομα του έχει γραφτεί στο Rock and Roll Hall of Fame τρεις φορές, μία σαν σόλο τραγουδιστής και από μια με τους The Yardbirds και Cream. Το 1994, η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας τον τίμησε με τον τίτλο του Commander of Order of the British Empire για την προσφορά του στην μουσική κουλτούρα της χώρας του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Layla", "Wonderful Tonight", "Let It Rain", "Tears in Heaven", κ.α. Θεωρείται μια από τις 100 μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες.

30 Μαρτίου 1964 Η Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Tracy Chapman γεννήθηκε στο Ohio. Το 1988 έγινε δημοφιλής με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, "Tracy Chapman", το οποίο έγινε πλατινένιο και απέσπασε τρία βραβεία Grammy. Δημοφιλή τραγούδια της: "Fast Car", "Talkin' Bout a Revolution", "Telling Stories", "Give Me One Reason", κ.α.

30 Μαρτίου 1976 Οι The Sex Pistols δίνουν την πρώτη τους συναυλία στο 100 Club του Λονδίνου. Την παράσταση παρακολουθούν 50 άνθρωποι.

\

30 Μαρτίου 1978 Οι Paul Simonon και Nicky Headon, του Βρετανικού συγκροτήματος The Clash, συλλαμβάνονται επειδή πυροβολούσαν περιστέρια από την ταράτσα του Chalk Farm Studio στο Camden Town του Λονδίνου. Για την σύλληψη τους, η αστυνομία χρησιμοποιεί 4 αυτοκίνητα και ένα ελικόπτερο. Πληρώνουν πρόστιμο 800 λίρες.

30 Μαρτίου 1994 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το δωδέκατο και τελευταίο άλμπουμ τους, με τίτλο "The Division Bell". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου. Γράφτηκε κυρίως από τον κιθαρίστα David Gilmour και τον πιανίστα Richard Wright. Μπορεί να έφτασε στο Νο1 σε Αμερική και Βρετανία, όμως απέσπασε μέτριες κριτικές. Ήταν το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος χωρίς τον μπασίστα Roger Waters. Το τραγούδι "Marooned" κέρδισε το μοναδικό Grammy στην ιστορία του συγκροτήματος, "Best Rock Instrumental Performance".

30 Μαρτίου 2004Οι Guns N' Roses, μετά την ξαφνική αποχώρηση του κιθαρίστα Buckethead, αναγκάζονται να ακυρώσουν τις εμφανίσεις τους στο Rock in Rio και στο Lisbon Festival. Ο Axl Rose δηλώνει: "Αυτό το ατυχές γεγονός θα μας δώσει περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε το νέο μας άλμπουμ..."


Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου