ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...31 Μαρτίου

31 Μαρτίου 1959 Το ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστας και τραγουδοποιός του Hard rock συγκροτήματος AC/DC, Angus Young, γεννήθηκε στην Γλασκόβη της Σκωτίας. Εκτός από το μοναδικό του παίξιμο, χαρακτηρίζεται και για τη "στολή μαθητή" με την οποία εμφανίζεται στις συναυλίες. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, μαζί τους AC/DC, το 2003.

31 Μαρτίου 1958 Ο Chuck Berry κυκλοφορεί το Rock and Roll τραγούδι "Johnny B. Goode". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του τραγουδοποιού. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Songs of All Time", έχει επάξια τη θέση Νο 7.

31 Μαρτίου 1967 Ο Jimi Hendrix, στην πρώτη του περιοδεία στην Μεγάλη Βρετανία, παρέα με τον Cat Stevens στο Finsbury Park βάζει φωτιά στην κιθάρα του στη σκηνή και με αποτέλεσμα να κάψει το χέρι του και να μεταφερθεί αργότερα στο νοσοκομείο. Τα επόμενα χρόνια θα κάψει πολλές κιθάρες ακόμα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

31 Μαρτίου 1973Ο Lou Reed και το τραγούδι του "Walk On The Wild Side" κάνουν για πρώτη φορά την είσοδο τους στα UK Single Charts.

31 Μαρτίου 1992 Ο Αμερικάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bruce Springsteen κυκλοφορεί την ίδια ημέρα δύο άλμπουμ. Το 9ο στούντιο άλμπουμ του "Human Touch" και το 10ο "Lucky Town". Όταν ο Springsteen ξεκίνησε να δουλεύει το "Human Touch", είχε σκοπό να το κυκλοφορήσει μέσα στο 1990. Όμως του πήρε περισσότερο καιρό. Στις αρχές του 1991 είχε πια τελειώσει και ύστερα από ένα μικρό διάλυμα, τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, είχε σκοπό να γράψει ακόμα ένα τραγούδι και να το κυκλοφορήσει. Όταν άρχισε πάλι δουλειά αντί για ένα, έγραψε τελικά 10 τραγούδια και σαν αποτέλεσμα άλλο ένα άλμπουμ, το "Lucky Town".

31 Μαρτίου 1995Ένας πρώην θαυμαστής του συγκροτήματος Led Zeppelin, που θεωρεί την μουσική του συγκροτήματος σατανική, σε μια συναυλία των Robert Plant και Jimmy Page στο Detroit, μπαίνει στα καμαρίνια και προσπαθεί να μαχαιρώσει τον κιθαρίστα Jimmy Page. Τελικά συλλαμβάνεται...

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου