ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...28 Μαρτίου

28 Μαρτίου 1958 Ο Eddie Cochran ηχογραφεί το τραγούδι "Summertime Blues". Είχε γραφτεί από τον ίδιο και τον μάνατζερ του Jerry Capehart. Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς και μέχρι τον Σεπτέμβριο είχε σκαρφαλώσει στο Νο8 του Billboard Hot 100.

28 Μαρτίου 1967 Ο Ιρλανδός τραγουδοποιός Van Morrison ηχογραφεί το τραγούδι "Brown Eyed Girl" στην Νέα Υόρκη. Ήταν το τραγούδι που άνοιξε ουσιαστικά την σόλο καριέρα του τραγουδοποιού, αφήνοντας πίσω του το συγκρότημα του, τους Them. Σύμφωνα με την RIAA* είναι ένα από τα 500 πιο εμπορικά τραγούδια του 20ου αιώνα.

28 Μαρτίου 1979 Ο Eric Clapton παντρεύεται την πρώην γυναίκα του George Harrison, Patti Boyd. Έγραψε για αυτήν τα τραγούδια "Layla" και "Wonderful Tonight". Χρόνια νωρίτερα ο Harrison της είχε γράψει το τραγούδι "Something".

28 Μαρτίου 1973 Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Houses of the Holy". Ηχογραφήθηκε σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 1972. Μόνο στην Αμερική, οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Song Remains the Same", "D'yer Mak'er", κ.α.

28 Μαρτίου 2005 Οι Queen δίνουν στο Λονδίνο, την πρώτη τους συναυλία χωρίς τον Freddie Mercury και τον μπασίστα John Deacon. Στην θέση του τραγουδιστή είναι ο Paul Rodgers (Free, Bad Company). Είναι η πρώτη συναυλία των Queen στο Λονδίνο από το 1986.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου