ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

OI DOMENICA LIVE@GAGARIN 205

Οι Domenica το Σάββατο 17 Απριλίου θα εμφανιστούν στον πιο γνωστό, σύγχρονο συναυλιακό χώρο της Αθήνας για μια ξεχωριστή βραδιά.
Έχοντας στο δημιουργικό τους τέσσερις δισκογραφικές δουλειές μέσω των οποίων επικοινώνησαν τις μουσικές τους δημιουργίες με το ελληνικό και όχι μόνο κοινό κι έγιναν πολύ αγαπητοί, επανέρχονται φέτος με την τελευταία και ανεξάρτητη δισκογραφική τους δουλειά 'ΛΗΘΗ', προβάλλοντας ένα μουσικό ιδίωμα καινούριο σχετικά με τον προηγούμενο ήχο τους, χρησιμοποιώντας σκληρό-κιθαριστικό ήχο και κοινωνικοπολιτικά ευαισθητοποιημένο στίχο πλεγμένους με το γλυκό λυρισμό που πάντα τους χαρακτηρίζει. Θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό καινούρια και παλιά τους ηχογραφήματα επιφυλάσσοντας ιδιαίτερη έκπληξη με τη στροφή τους σε ένα δυναμικό rock ύφος!


GAGARIN 205 ΛΙΟΣΙΩΝ 203-205 ΑΘΗΝΑ
Έναρξη:21.30
Είσοδος:15 ε
Προπώληση εισιτηρίων: METROPOLIS
Angels PR and STUDIOS
Bat City

Τηλέφωνα Επικοινωνίας 6943414453 - 6944963793
.................


Μέτα από 6 χρόνια άλλη μια φορά τετ α τετ και σε βρίσκω ανανεωμένο!
Εγώ πιστεύω ότι μικρύναμε κιόλας!
Αλήθεια;
Ναι! Και μες τα παλιά βρίσκουμε τα καινούρια, γι’ αυτό και το είπαμε (ΛΗΘΗ).
Κάνουμε ένα restart, σβήνουμε πράγματα από τα παλιά , ανασύρουμε από την ΛΗΘΗ κάποια που είχαμε αφήσει στην άκρη και φτάσαμε να κυκλοφορήσουμε το λήθη στις αρχές Νοέμβρη.
Αρχαία λέξη η λήθη και όπως ξέρω είναι και από την λέξη αλήθεια δηλαδή χωρίς λάθος, έτσι μπορούμε να το ερμηνεύσουμε;
Σημαίνει και αυτό αλλά και λησμονιά.
Χρησιμοποιήσατε στίχους του Μήτσου Παπανικολάου και αφού έχω διαβάσει ένα βιβλίο του αναρωτήθηκα πως και χρησιμοποιήσατε αυτά τα κείμενα και βγήκαν τραγούδια όπως το μες τη βουή του δρόμου και αλλά στις παλαιότερες δουλειές σας που έγιναν επιτυχίες;
Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος είχε την τρέλα μαζί και εμείς να ψάχνει σε παλαιοπωλεία, δισκάδικα, βιβλιοπωλεία στο μοναστηράκι, άλλοτε ξεσκονίζοντας και άλλοτε ψάχνοντας , cd, δίσκους, παλιές φυλλάδες και έτσι μια μέρα έπεσε αυτό το βιβλίο στα χέρια του και κάπως έτσι βγήκαν όλα αυτά τα τραγούδια, εμφανίστηκαν ουσιαστικά οι DOMENICA, υπήρχε από το 1999 με το Άχρηστα ρολόγια και το 2002 ήρθε και αυτό και ολοκληρώθηκε!
Τελικά από πόσα άτομα αποτελούνται οι DOMENICA;
Κατά καιρούς μας μακραίνουν και άλλοτε μας κονταίνουν, είμαστε με λίγα λόγια πτυσσόμενοι, για να καταλάβεις πέρσι ήμασταν 3 και φέτος πήγαμε λίγο παρά πέρα και γίναμε τέσσερις, μετά την ηρωική επανείσοδο του Δημήτρη Τσανάκα στο μπάσο (παύλα) οπλοπολυβόλο. Φυσικά θα καταλάβετε τι λέω όταν θα τον δείτε στο live.
Ποια η διαφορά του ήχου σας του τότε και του σήμερα; Αν και έχω ακούσει πολλές φορές τα τραγούδια σας βλέπω ότι βγάλατε κάτι εντελώς διαφορετικό που άξιζε πιστεύω να βγει από εσάς! Που οφείλετε λοιπόν αυτή η αλλαγή;
Κοίτα καθώς περνούν τα χρόνια ακούμε από την κοινωνία, από τις περιοχές που ζούμε, ακούμε πιο πολλά κακά νέα παρά καλά! Οι εποχές αλλάζουν πιστεύω και νιώθω ότι πρέπει να δώσουμε το κάτι και εμείς, να πούμε την γνώμη μας και ένα παραπάνω πρέπει να αντιδράσουμε, όσο σκληρό είναι όλο αυτό τόσο σκληρό γίνεται και το δικό μας ύφος. Σκληρύναμε τον ήχο μας, την γλώσσα μας, αφήσαμε λίγο στην άκρη τον ερωτικό στίχο που κάπου υπάρχει και σε αυτό το album και μπήκαμε στο κοινωνικοπολιτικό. Οπότε προσπαθούμε και το κάνουμε… να αντιδράσουμε και εμείς με το να πούμε τη νιώθουμε και τη πιστεύουμε μέσα σε αυτή την παράνοια της κοινωνίας μας παγκοσμίως.
Πως βλέπεις να πηγαίνει η νέα δισκογραφική δαυλειά σας, μήπως ψάχνετε να ξεχωρίσετε και να απευθυνθείτε σε ένα διαφορετικό κόσμο, κοινό;
Γίνεται ένας διαχωρισμός, δηλαδή επικεντρωνόμαστε στο πυρήνα μας που είναι το rock κοινό της Ελλάδος, αυτό σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι όμως πρέπει να ψαχτούν και να σταματήσουν να ακούνε λαϊκό – ποπ τραγουδάκι, πρέπει κάπως λοιπόν να την ψάξουν, δεν έχει να κάνει μόνο ο ήχος αλλά ο άλλος να νιώσει αυτό που ακούει, οπότε δεν διαχωρίζουμε σε σκληρή η μαλακή μουσική και σημασία έχει πως σε αγγίζει στη καρδία σου αυτό που ακούς.
Πες μου την γνώμη σου για την ξένη και Ελληνική rock!
Δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός , απλά βάζοντας ένα Ελληνικό στίχο απευθύνεσαι στην Ελλάδα, αν βάζαμε ξένο στίχο θα προσπαθούσαμε να κοιτάξουμε και να απευθυνθούμε και στην ξένη αγορά. Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή… το να κάνεις ξένο στίχο είναι και αν έχεις τα κότσια, πάρε ένα VAN, βγες έξω … όχι στους Έλληνες του εξωτερικού και απευθύνσου σε ένα μεγαλύτερο κοινό ταξιδεύοντας πέρα από τα σύνορα, άλλωστε οπουδήποτε ακούνε rock μουσική και υπάρχουν κομμάτια rock σε όλες τις γλώσσες, η rock είναι πιστεύω αυτή τη στιγμή το πιο main στη μουσική και φυσικά πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Τα υπόλοιπα λέγονται ethnic κατά περιοχές, δεν είναι main stream.
Οπότε rock λέμε;
Είναι μια γενική έννοια, βγες έξω στο κόσμο και παίξε τη μουσική σου παντού. Άλλωστε είμαστε και εμείς τρελοί, που ξέρεις; Κρατάμε αυτή τη πάντα τόσα χρόνια και θα την κρατάμε. Ας πούμε! Δεν το έχουμε σε τίποτα να ξυπνήσουμε ένα πρωί να μπούμε σε ένα VΑΝ να αλλάξουμε το στίχο και αντίο! Με λίγα λόγια τότε θα είναι το εισιτήριο χωρίς επιστροφή.
Γιώργο αν και μικρό όλο αυτό γιατί θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες! Η ευχή μου είναι να πιάσει ένα μεγάλο μέρος της καρδίας μας!
Και εγώ σε ευχαριστώ και να ξέρεις ότι τις καρδιές θέλουμε να αγγίξουμε!

Χρήστος Frik - http://www.rockway.gr/ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Marian Nicolaou

NAI OI DOMENICA TOLMISAN KAI ALLAXAN ... DEITE THN APOKLISTIKH SYNENTEFXI
---------------
ENA PERIODIKO - MIA PALIOFILADA... :) GIA OSOUS AGAPOUN TO ROCK MPOROYN NA LAMBANOYN DWREAN TO PERIODIKO ROCKWAY.GR -- GIA NA GINEI AFTO 8A PREPEI NA STEILETE MAIL STo --> fotismeletis@hotmail.com  ME ONOMATEPONIMO KAI DIEF8HNSH.... GIA OLOUS TOUS FILOYS/ES TOY "RADIO MUSIC ROCK"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου