ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η PJ Harvey κατακτά το Mercury Prize

Σε πείσμα των καιρών, όπου στη σύγχρονη μουσική επιπλέουν οι mainstream φελλοί και οι καλλιτέχνες που μηρυκάζουν το βαρετό και, κυρίως, πλαστικό υβρίδιο hip-hop/reggae/dance με μια μικρή δόση εναλλακτικής κιθάρας, προκύπτουν κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις που χαροποιούν όλους τους πραγματικούς μουσικόφιλους. Μια τέτοια έκπληξη ήταν ο θρίαμβος της PJ Harvey, που κατόρθωσε για δεύτερη φορά στην καριέρα της να κερδίσει το Barclaycard Mercury Prize (που δίνεται κάθε χρόνο σε έναν Άγγλο ή Ιρλανδό καλλιτέχνη) για το εξαιρετικό άλμπουμ της, Let England Shake. Η επιτυχία της παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε αντιπάλους την πολυδιαφημισμένη Adele, τους αγαπημένους των κριτικών, Elbow και τον rapper Tinie Tempah με τις ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις. Βέβαια, υπήρχαν και πολύ αξιόλογες υποψηφιότητες καινούριων καλλιτεχνών, όπως αυτές των Anna Calvi και Everywhere Everywhere, όπως και αυτή των αγαπημένων μου Metronomy για το τρίτο τους άλμπουμ, The English Riviera.
H PJ Harvey γίνεται η πρώτη καλλιτέχνιδα στην ιστορία του θεσμού που κατακτά το βραβείο για δεύτερη φορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 2001, που το είχε κατακτήσει για πρώτη φορά, ήταν η πρώτη γυναίκα – νικήτρια του Mercury Prize.
ΓΡΑΦΕΙ: Γιώργος Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου