ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Με ένα κλικ η ιστορία του Ροκ εντ Ρολ ζωντανεύει

Προφανώς τα σαΐνια της Google όταν έστηναν το Street View, δεν το είχαν φανταστεί έτσι, αλλά η υπηρεσία μπορεί να γίνει ένας διασκεδαστικός τρόπος να βρίσκει κανείς τις διάσημες τοποθεσίες από διάσημα εξώφυλλα θρυλικών άλμπουμ (Pics)
ΓΡΑΦΕΙ: Στέφανος Νικήτας
Πολλοί από εμάς έχουμε μεγαλώσει με αυτά τα ακούσματα. Έχουμε γελάσει, έχουμε κλάψει, έχουμε αγαπήσει, έχουμε χορέψει... Κλασικά πλέον άλμπουμ της ροκ που βρίσκονται στις βιβλιοθήκες όσων έχουμε περάσει τα πρώτα "άντα".
Πως είναι σήμερα όμως οι δρόμοι, τα κτήρια και οι τοποθεσίες αυτών των θρυλικών εξώφυλλων; Το Google Street View έρχεται για να βοηθήσει να εντοπίσουμε τις αγαπημένες τοποθεσίες που καλύπτουν αυτά τα μυθικά άλμπουμ.
Το News247.gr βρήκε ορισμένα από αυτά και σας τα παρουσιάζει.
Abbey Road, Beatles
Abbey Road ονομάζεται το ενδέκατο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος The Beatles. Aν και το Let It Be είναι το τελευταίο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε, το Abbey Road θεωρείται το τελευταίο άλμπουμ των Beatles επειδή ηχογραφήθηκε αργότερα.
Το συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής.


(What's The Story) Morning Glory?, Oasis
Οι Oasis ήταν ένα βρετανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1991 στην πόλη του Μάντσεστερ. Έχοντας οκτώ νούμερο 1 single και οκτώ νούμερο 1 album στα της Μεγάλης Βρετανίας, στους Oasis απονεμήθηκαν δεκαπέντε NME Awards, εννέα Q Awards, τέσσερα MTV Europe Music Awards και έξι BRIT Awards, συμπεριλαμβανομένου ενός, το 2007, για την συνεισφορά τους στην μουσική και ένα για το καλύτερο των τελευταίων 30 χρόνων από τους ακροατές του BBC Radio 2.
Το 1995, το συγκρότημα ηχογράφησε το "(What's the Story) Morning Glory?"


Animals, Pink Floyd

Οι Pink Floyd είναι ένα βρετανικό μουσικό συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής. Έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλά τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους.
Υπολογίζεται ότι το συγκρότημα έχει πουλήσει γύρω στα 74,5 εκ άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και συγκαταλέγεται έτσι στις πιο επιτυχημένες εμπορικά ροκ μπάντες

συγκαταλέγεται έτσι στις πιο επιτυχημένες εμπορικά ροκ μπάντες
Ramones, Ramones
Οι Ramones ήταν ένα αμερικάνικο μουσικό συγκρότημα. Πολλοί τους θεωρούν ως την πρώτη πανκ-ροκ μπάντα. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Queens της Νέα Υόρκη το 1974. Αποτελούνταν από τους Joey, Johnny, Dee Dee και Tommy.
Υιοθέτησαν το ψευδώνυμο Ramones σαν επίθετο όλοι τους. Ηταν μια ιδέα του Dee Dee παρόλο που δεν έχουν καμμία συγγένεια μεταξύ τους. Το επίθετο Ramones το χρησιμοποιούσε συχνά ο Paul Mc Cartney όταν ήθελε να βγει και να μην τον βρούνε οι δημοσιογράφοι.
Στα 22 χρόνια που ήταν ενεργοί έδωσαν συνολικά 2.263 συναυλίες. Η τελευταία συναυλία δώθηκε στο Palace του Hollywood, California στις 6 Αυγούστου 1996. Στα επόμενα χρόνια ο Joey Ramone πέθανε απο καρκίνο, οπως και ο Johnny ενω ειχε μεσολαβησει ο θάνατος απο ναρκωτικά του Dee Dee.
After The Gold Rush, Neil Young

Ο Neil γεννήθηκε στις 12 Nοεμβρίου του 1945 στο Tορόντο του Kαναδά και μετακόμισε στο Winnipeg όταν χώρισαν οι γονείς του.
Κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ το 1969 και για το δεύτερο κάλεσε τους Crazy Horse να τον συνοδέψουν για δυναμική και έντονη ηχητική υποστήριξη. Στη συνέχεια έγινε μέλος των C,S,N,Y με πρώτη τους εμφάνιση στο Woodstock. (1969)
Είναι μέτοχος της σιδηροδρομικής εταιρίας Lionel και έχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε θέματα πρότυπου έλεγχου κίνησης των σιδηροδρόμων!
The Freewheelin', Bob Dylan

Ο Bob Dylan ν πραγματικό όνομα Robert Allen Zimmerman, είναι Αμερικανός μουσικός. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς.
Στις αρχές του 1962, κυκλοφόρησε ο πρώτος ομώνυμος δίσκος του, με δύο δικά του τραγούδια (Talking New York, Song for Woody) και τα υπόλοιπα διασκευές, μεταξύ των οποίων και το The House of the Rising Sun
Ο Dylan είναι η νέα φωνή της Αμερικής, είναι η διαμαρτυρία, η άρνηση, η αμφισβήτηση, η επανάσταση. Αυτός όμως αρνείται τον ρόλο της φωνής του κινήματος.


461 Ocean Boulevard, Eric Clapton
Ο Eric Clapton γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1945 και μεγάλωσε με τους παππούδες του. Την πρώτη του ακουστική κιθάρα την πήρε σε ηλικία 13 ετών. Για δύο χρόνια δεν τη χρησιμοποιούσε όμως στα 15 έπαιζε ασταμάτητα και έκτοτε δημιουργήθηκε ένας σημαντικός δεσμός μεταξύ του καλλιτέχνη και του μουσικού οργάνου.
Στη διάρκεια των χρόνων εξελισσόταν σημαντικά και ο ίδιος εκτός από τη μουσική του. Μετά από τη διάλυση των Derekand the Dominosκαι της μη επιτυχίας του δίσκου τους, ο Clapton εθίστηκε για τρία χρόνια στην ηρωίνη.
Στην επαναφορά του στη μουσική σκηνή τον βοήθησε ο Pete Townshend από τους "The Who". Γνωρίζοντας την κατάσταση των ναρκομανών έχει δημιουργήσει στην Antigua της Καραϊβικής το Crossroads Center, ένα κέντρο αποτοξίνωσης από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Dressed To Kill, Kiss

Είναι ένα αμερικανικό hard rock συγκρότημα σχηματίστηκε στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 1973.
Η μπάντα έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των οποίων 19 εκατομμύρια έχουν πιστοποιηθεί από την RIAA,και οι παγκόσμιες πωλήσεις τους υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια άλμπουμ


Willy An The Poor Boys, Creedence Clearwater Revival
Paul's Boutique, Beastie Boys
Είναι από τα ελάχιστα ονόματα των 80s που δημιουργούν ακόμα και χαίρουν τόσης εκτίμησης από "οπαδούς" κάθε μουσικού χώρου που ξεκίνησαν σαν hardcore μπάντα, έγιναν hip hop masters και στη συνέχεια αποκάλυψαν έναν εξαιρετικό μουσικό εαυτό πειραματιζόμενοι με ακουστικά όργανα, συνεργάτες και ήχους από παλιότερες εποχές, κυρίως τα 70s.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου