ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...23 Νοεμβρίου

1925 Ο Αμερικανός συνθέτης και ενορχηστρωτής Johnny Mandel (John Alfred Mandel) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Έγραψε jazz μουσική για τραγούδια όπως τα "Not Really the Blues" (Woody Herman), "Low Life" (Count Basie) και "Suicide Is Painless" για την τηλεοπτική σειρά "M*A*S*H". Το θέμα "The Sandpiper" της ταινίας "The Shadow of Your Smile" που έγραψε με τον Paul Francis Webster, τους χάρισε το 1965 το βραβείο Όσκαρ "Best Song" και ένα χρόνο αργότερα το βραβείο Grammy "Song of the Year". Κέρδισε ακόμη δύο βραβεία Grammy, για την ενορχήστρωση του άλμπουμ του Quincy Jones "Vela" (1981) και του τραγουδιού "Unforgettable" (remix Natalie Cole και Nat King Cole) το 1992. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Frank Sinatra, Diana Krall, Tony Bennett, Barbra Streisand κ.α. Το τραγούδι "Suicide Is Painless" ξανατραγουδήθηκε στις μέρες μας από καλλιτέχνες όπως οι Manic Street Preachers, Marilyn Manson κ.α.

1889 Το πρώτο jukebox κάνει την εμφάνιση του στο σαλόνι του ξενοδοχείου Palais Royale του San Francisco.

1964 Οι The Rolling Stones μπαίνουν στη μαύρη λίστα του BBC για αντι-επαγγελματισμό. Το συγκρότημα είχε εμφανιστεί καθυστερημένα στα ραδιοφωνικά σόου "Top Gear" και "Saturday Club".

1976 Ο Jerry Lee Lewis εμφανίζεται έξω από την έπαυλη Graceland του Elvis Presley κρατώντας όπλο και φωνάζοντας: "Βγες έξω να σου δείξω ποιος είναι ο αληθινός βασιλιάς του Rock n' Roll". Η αστυνομία συλλαμβάνει τον Lewis για οπλοκατοχή.

1985 Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκεται το soundtrack της ταινίας "Miami Vice". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "In the Air Tonight" Phil Collins και "Better Be Good to Me" Tina Turner.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου