ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...20 Νοεμβρίου

1946 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του southern rock συγκροτήματος The Allman Brothers Band, Duane Allman (Howard Duane Allman 1946-1971) γεννήθηκε στο Nashville του Tennessee. Εκτός του συγκροτήματος, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι King Curtis, Aretha Franklin, Wilson Pickett, Herbie Mann και Derek & the Dominos. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 100 Greatest Guitarists of All Time" βρέθηκε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Jimi Hendrix.

1986 Ο Αμερικανός μπασίστας Jared Followill (Michael Jared Followill) γεννήθηκε στο Mt. Juliet του Tennessee. Είναι ιδρυτικό μέλος του alternative rock συγκροτήματος Kings of Leon.

1961 Στο στούντιο της Columbia στην Νέα Υόρκη, ο Bob Dylan αρχίζει τις ηχογραφήσεις για το πρώτο του άλμπουμ που θα έχει τίτλο το όνομα του. Οι ηχογραφήσεις θα διαρκέσουν δύο ημέρες και θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου του 1962. Θα περιέχει δύο δικές του συνθέσεις και τα υπόλοιπα τραγούδια είναι δημοφιλή παραδοσιακά Αμερικάνικα τραγούδια (folk songs). Την παραγωγή του άλμπουμ είχε κάνει ο John H. Hammond, ο άνθρωπος που υπέγραψε τον Dylan στην Columbia Records.

1965 Οι The Who κυκλοφορούν στην Αμερική το single "My Generation". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 11η θέση. Το τραγούδι βρίσκεται επίσης στον κατάλογο του Rock and Roll Hall of Fame "500 Songs that Shaped Rock and Roll" και έχει τιμηθεί με το βραβείο Grammy Hall of Fame για την ιστορική του αξία στην εξέλιξη της μουσικής.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου