ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...24 Νοεμβρίου


1962 Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος των The Stone Roses, John Squire (John Thomas Squire) γεννήθηκε στο Broadheath του Altrincham. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 1996, δημιούργησε τους The Seahorses. Το 2007 ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την μουσική για να αφιερωθεί στην ζωγραφική. Τον Οκτώβριο του 2011 ανακοινώθηκε η επαννένωση των The Stone Roses.


1985 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος της Rock and Roll Big Joe Turner (Joseph Vernon Turner, Jr. 1911-1985) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στο Inglewood της California από καρδιακή προσβολή. Επηρέασε καλλιτέχνες όπως οι Elvis Presley και Little Richard. Αποκαλείται και "The Boss of the Blues". Πολλοί θεωρούν πως χωρίς την παρουσία του δεν θα είχε συμβεί τίποτε στην Rock and Roll μουσική. Το 1954 σκαρφάλωσε στην κορυφή του Billboard με το τραγούδι "Shake, Rattle and Roll". Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1991 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Freddie Mercury (Farrokh Bulsara 1946-1991) απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών στο Kensington του Λονδίνου από επιπλοκές της ασθένειας του AIDS. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό rock συγκρότημα Queen. Έγραψε δέκα από τις δέκα επτά μεγάλες επιτυχίες τους, μεταξύ αυτών τα "Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions" και "Killer Queen". Το όνομα του γράφτηκε, μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001. Θεωρούνται από τα πιο εμπορικά συγκροτήματα, με πωλήσεις που ξεπερνούν παγκοσμίως τα 300 εκατομμύρια άλμπουμ. Δημοφιλή τραγούδια τους: "We Will Rock You", "Another One Bites the Dust", "I Want to Break Free", "A Kind of Magic", "I Want It All", "Who Wants to Live Forever" κ.α. Ο Freddie Mercury θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα.


1993 Ο μεγάλος Αμερικανός Blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Albert Collins (1932-1993) απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών στο Λας Βέγκας της Nevada από την ασθένεια του καρκίνου. Αποκαλείται και "The Master of the Telecaster". Επηρέασε πολλούς κιθαρίστες όπως Ronnie Wood, Jimmy Page, Robert Cray, Keith Richards, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, B.B. King, Larry Carlton και Eric Clapton.

1984Στις πρώτες θέσεις του Billboard 200 βρίσκονται τρία πολύ δημοφιλή άλμπουμ, τα "Purple Rain" των Prince and The Revolution στην κορυφή και ακολουθούν ο Bruce Springsteen με το "Born in the U.S.A." και η Tina Turner με το "Private Dancer".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου