ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...19 Νοεμβρίου

1905 Ο Αμερικανός τρομπονίστας, τρομπετίστας και συνθέτης Tommy Dorsey (Thomas Francis Dorsey, Jr. 1905-1956) γεννήθηκε στο Shenandoah της Pennsylvania. Με την ορχήστρα του The Dorsey Band, τις δεκαετίες '30 και '40, σημείωσαν 17 No 1 επιτυχίες μεταξύ αυτών τα "On Treasure Island", "The Big Apple", "Once in a While", "The Dipsy Doodle", "Our Love", "All the Things You Are", "Indian Summer" κ.α.

1936 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Robert White (Robert Willie White 1936-1994) γεννήθηκε στο Harrisburg της Pennsylvania. Είναι δημοφιλής για την συνεργασία του με την δισκογραφική εταιρεία Motown και την συμμετοχή του στις ηχογραφήσεις καλλιτεχνών της. Έγραψε κιθάρα σε τραγούδια των The Temptations ("My Girl"), The Supremes ("You Keep Me Hangin' On"), The Spinners ("It's a Shame") κ.α.

2004Ο Αμερικανός μουσικός και παραγωγός Terry Melcher (Terence P. Jorden 1942-2004) απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών στο Beverly Hills της California μετά από πολύχρονη μάχη με την ασθένεια του καρκίνου. Είναι γιος της τραγουδίστριας και ηθοποιού Doris Day. Την δεκαετία του '60 μαζί με τον Bruce Johnston δημιούργησαν το ντουέτο Bruce & Terry και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Custom Machine" και "Summer Means Fun". Συνεργάστηκε με τους The Byrds για την παραγωγή του τραγουδιού τους "Mr. Tambourine Man" (Bob Dylan). Σαν παραγωγός συνεργάστηκε επίσης με τους Pat Boone, The Mamas & the Papas κ.α.

1979Ο Chuck Berry αποφυλακίζεται από το σωφρονιστικό ίδρυμα Lompoc της Καλιφόρνια αφού έχει εκτίσει ποινή δύο μηνών για φοροδιαφυγή.

1991 Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ των U2 με τίτλο "Achtung Baby". Είχε ηχογραφηθεί το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 1990 - Σεπτεμβρίου 1991 στο Hansa Studios του Βερολίνου και Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Έκανε ντεμπούτο στο No 1 του Billboard και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1993 θα χαρίσει στους U2 το βραβείο Grammy "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One", "Mysterious Ways", "Even Better Than the Real Thing", "Who's Gonna Ride Your Wild Horses" κ.α. Από το 2003 βρίσκεται στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 500 Greatest Albums of All Time" στην 62η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου