ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...21 Φεβρουαρίου

21 Φεβρουαρίου 1933 Μία από τις μεγάλες γυναικείες προσωπικότητες της jazz, blues και soul, η Nina Simone (1933-2003), γεννήθηκε στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε και "Μεγάλη Ιέρεια της Soul". Η ερμηνεία της ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές μιας και προσέγγιζε τα τραγούδια της με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος. Ηχογράφησε πάνω από 40 άλμπουμ και τη θυμόμαστε από τραγούδια όπως τα "My Baby Just Cares for Me", "Feeling Good", "Sinnerman", "I Put a Spell on You", "Don't Let Me Be Misunderstood" κ.α.

21 Φεβρουαρίου 1938 Ο δημιουργός του τραγουδιού "See You Later, Alligator", Bobby Charles (1938-2010), γεννήθηκε στην Louisiana των ΗΠΑ. Αν και λευκός, λόγω του ιδιαίτερου ερμηνευτικού του στυλ, συχνά τον μπέρδευαν με έγχρωμο τραγουδιστή. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Fats Domino, Dr. John, Bob Dylan κ.α.

21 Φεβρουαρίου 1965 Ο ντράμερ του συγκροτήματος The Who, Keith Moon, καταστρέφει τον πλυντήριο πιάτων του μάνατζερ του όταν επιχειρεί να πλύνει μέσα σε αυτό... φρούτα!!!!

21 Φεβρουαρίου 1970 Στην κορυφή του US Billboard 200 (albums) είναι το άλμπουμ Led Zeppelin II των Led Zeppelin. Στην δεύτερη θέση, βρίσκονται οι The Beatles με το άλμπουμ Abbey Road.

21 Φεβρουαρίου 1986 Οι The Dead Kennedys δίνουν την τελευταία τους συναυλία στην California των ΗΠΑ. Η συνεχόμενη υποχώρηση της punk μουσικής και η άνθιση της thrash metal ήταν ένας από τους λόγους που απογοητευμένοι πήραν την απόφαση να διαλυθούν. Συνέχισαν να γράφουν τραγούδια όπως το "Anarchy For Sale" εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα τους για την πτώση της punk rock.

21 Φεβρουαρίου 1995 Ύστερα από 7 χρόνια, ο Bruce Springsteen δίνει συναυλία παρέα με την μπάντα του E Street Band συναυλία σε nightclub της Νέας Υόρκης για τις ανάγκες ενός βίντεο για το φιλμ του Jonathan Demme "Murder Incorporated".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου