ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...24 Φεβρουαρίου

24 Φεβρουαρίου 1942 O τραγουδιστής του Βρετανικού συγκροτήματος Manfred Mann, Paul Jones, γεννήθηκε στο Portsmouth της Αγγλίας. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το συγκρότημα την δεκαετία του '60. Το 1966, αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Την δεκαετία του '70 έκανε καριέρα ηθοποιού στην τηλεόραση και το θέατρο. Γνώρισε κάποια αναγνώριση στην τηλεοπτική παιδική σειρά "Uncle Jack", την δεκαετία του '90.

24 Φεβρουαρίου 1943 Ο κιθαρίστας των The Beatles, George Harrison (1943-2001), γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας. Πολλοί θεωρούν πως τα γενέθλια του είναι στις 25 Φεβρουαρίου αλλά όπως είχε δηλώσει και ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Billboard (1992), γεννήθηκε λίγα λεπτά πριν αλλάξει η ημέρα. Το παίξιμο του ήταν καθοριστικό για τον ήχο του συγκροτήματος. Αν και δεν είχε μεγάλο ρόλο στην συγγραφή τραγουδιών έγραψε μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια τους: "Here Comes the Sun", "Something", "I Me Mine", "Taxman", "Old Brown Shoe", "While My Guitar Gently Weeps" κ.α. Ήταν το πρώτο σκαθάρι που κυκλοφόρησε σόλο άλμπουμ, "All Things Must Pass" (1970). Το 1988, παρέα με τους Roy Orbison, Jeff Lynne, Bob Dylan και Tom Petty δημιούργησε τους Traveling Wilburys. Κέρδισε (The Beatles) βραβείο Όσκαρ "Best Original Song Score" για το "Let It Be" το 1970. Το όνομα του έχει γραφτεί 2 φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, το 1988 με τους The Beatles και το 2004 σαν σόλο καλλιτέχνης.

24 Φεβρουαρίου 1969 Οι The Jimi Hendrix Experience δίνουν την δεύτερη και τελευταία τους παράσταση στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Ο Hendrix θα διαλύσει το συγκρότημα λίγο αργότερα...

24 Φεβρουαρίου 1975 Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το έκτο τους άλμπουμ (διπλό) με τον τίτλο "Physical Graffiti". Γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία με πωλήσεις πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα (16 φορές πλατινένιο). Τραγούδια που ξεχώρισαν από το άλμπουμ ήταν τα: "In My Time of Dying", "Trampled Under Foot", "Kashmir" κ.α.

24 Φεβρουαρίου 1993 Στην απονομή των 35ων βραβείων Grammy (δημιουργική χρονιά 1992), ο Eric Clapton κερδίζει έξι βραβεία μεταξύ αυτών: "Record Of The Year" και "Song Of The Year" για το τραγούδι "Tears In Heaven" και "Album Of The Year" για το "Unplugged". Οι U2 κερδίζουν το βραβείο "Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal" για το "Achtung Baby" και οι Red Hot Chili Peppers "Best Hard Rock Performance With Vocal" για το τραγούδι "Give It Away".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου