ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...27 Φεβρουαρίου

27 Φεβρουαρίου 1954 Ο ιδρυτής του rock συγκροτήματος Journey και κιθαρίστας των Santana, Neal Schon, γεννήθηκε στο San Mateo της California. Κάποια στιγμή τον διεκδικούσαν οι Eric Clapton για τους Derek and the Dominos και ο Carlos Santana για το γκρουπ του, Santana. Μιας και ο Carlos Santana τον είχε ζητήσει πρώτος, ενσωματώθηκε στην μπάντα και συμμετείχε στα άλμπουμ "Santana III" και "Azteca". Αμέσως μετά δημιούργησε τους Journey.

27 Φεβρουαρίου 1957 Ο κιθαρίστας Adrian Smith (Adrian Frederik Smith) γεννήθηκε στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου. Είναι ένας από τους τρεις κιθαρίστες και τραγουδοποιούς του heavy metal συγκροτήματος Iron Maiden.

27 Φεβρουαρίου 1967 Οι Pink Floyd ηχογραφούν το πρώτο τους single "Arnold Layne". Οι ηχογραφήσεις του τραγουδιού έγιναν στα Sound Techniques Studios (29/01) και EMI Studios (27/02) του Λονδίνου. Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία του Syd Barrett. Δεν συμπεριλήφθηκε στο πρώτο άλμπουμ "The Piper at the Gates of Dawn" αλλά ήταν από τα αγαπημένα τραγούδια των σκληροπυρηνικών φίλων του συγκροτήματος.

27 Φεβρουαρίου 1977 Η αστυνομία κάνει έφοδο στο δωμάτιο του Keith Richards στο ξενοδοχείο Harbour Castle Hotel στο Toronto. Μετά από έρευνα οι αρχές ανακαλύπτουν 22 γραμμάρια ηρωίνη, 5 γραμμάρια κοκαΐνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 25.000 δολαρίων.

27 Φεβρουαρίου 1984 Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ των Queen με τον τίτλο "The Works". Σε αυτό το άλμπουμ, το ηλεκτρονικό στοιχείο είναι περισσότερο εμφανές από όλα τα προηγούμενα. Ηχογραφήθηκε στα Record Plant και Musicland Studios από το Αύγουστο του 1983 έως τον Ιανουάριο του 1984. Ένα από τα τραγούδια που γνώρισαν ραδιοφωνική επιτυχία ήταν και το "Radio Ga Ga", το οποίο συνέθεσε ο Roger Taylor στα πλήκτρα, ακούγοντας τον 3χρονο γιο του να λέει "radio ca ca". Το "I Want to Break Free" ήταν μία ακόμη επιτυχία από το άλμπουμ, στο video clip του οποίου όλα τα μέλη των Queen είναι ντυμένοι γυναίκες. Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε σε CD.

27 Φεβρουαρίου 2009 Οι U2 κυκλοφορούν το δωδέκατο άλμπουμ τους με τίτλο "No Line on the Horizon". Στην παραγωγή του άλμπουμ συμμετέχουν οι Brian Eno, Daniel Lanois και Steve Lillywhite. Αν και πριν την κυκλοφορία του, το συγκρότημα και οι συμμετέχοντες προέβλεπαν τεράστια επιτυχία, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Κάτι που παραδέχτηκαν οι Bono και The Edge με δηλώσεις τους μήνες αργότερα. Με σκοπό να στηρίξουν το άλμπουμ το συγκρότημα ξεκίνησε παγκόσμια περιοδεία με την ονομασία U2 360° Tour με πρώτο σταθμό την Βαρκελώνη στα τέλη Ιουνίου του 2009. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ "Magnificent", "I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight", "Get on Your Boots".

Πηγή:http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου