ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...26 Φεβρουαρίου

26 Φεβρουαρίου 1928 Ο πρωτοπόρος R&B και Rock and Roll πιανίστας και τραγουδιστής Fats Domino (Antoine Domino) γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη. Πρώτη του μεγάλη επιτυχία το τραγούδι "The Fat Man" το 1949 με πωλήσεις που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το 1956, έφτασε μέχρι το Νο2 των τότε Pop charts με το τραγούδι "Blueberry Hill". Συνολικά είχε 9 τραγούδια στα R&B charts και το 1987 κέρδισε το βραβείο "Grammy Hall of Fame". Τραγούδια του ξανά ηχογραφήθηκαν αργότερα από τους John Lennon και Paul McCartney.

26 Φεβρουαρίου 1932 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός της Country και rockabilly μουσικής Johnny Cash γεννήθηκε στο Kingsland του Arkansas. Άρχισε να γράφει τραγούδια από την ηλικία των 12. Είχε αρκετά Νο1 τραγούδια, μεταξύ αυτών τα "I Walk the Line" το 1956, "Ring of Fire" το 1963 κ.α. Αναφέρεται και ως "The Man in Black" λόγω των σκουρόχρωμων ρούχων που συνήθως φορούσε. Το 1999, κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική προσφορά του στη μουσική. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, 100 Greatest Artists of All Time, βρίσκεται στη θέση 31. Το 1980, το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame και το 1992 στο Rock and Roll Hall of Fame.

26 Φεβρουαρίου 1965 Ο κιθαρίστας Jimmy Page κυκλοφορεί το πρώτο του σόλο single "She Just Satisfies". Λίγο αργότερα θα αντικαταστήσει τον φίλο του Eric Clapton στους Yardbirds.

26 Φεβρουαρίου 1966 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν το single "19th Nervous Breakdown". Το είχαν γράψει οι Mick Jagger και Keith Richards ένα χρόνο περίπου νωρίτερα όταν το συγκρότημα περιόδευε στην Αμερική. Θα είναι η ένατη επιτυχία τους, σκαρφαλώνοντας μέχρι το Νο2 των Αμερικάνικων charts.

26 Φεβρουαρίου 1970 Οι The Beatles κυκλοφορούν στην Αμερική το άλμπουμ-συλλογή "Beatles Again". Περιέχει Β-sides και άλλα τραγούδια που δεν συμπεριλήφθησαν σε άλμπουμ τους όπως τα "Hey Jude", "Can't Buy Me Love", "Paperback Writer", "Don't Let Me Down" κ.α.

26 Φεβρουαρίου 2007 Κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του alternative/rock συγκροτήματος Kaiser Chiefs, "Yours Truly, Angry Mob". Το συγκρότημα έλπιζε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά δεν τα κατάφεραν. Το τραγούδι που έγινε ραδιοφωνική επιτυχία ήταν το "Ruby" το οποίο ήταν και το πρώτο Νο1 του συγκροτήματος στην Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου