ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...25 Φεβρουαρίου

25 Φεβρουαρίου 1943 Πολλοί γιορτάζουν τα γενέθλια του George Harrison λανθασμένα αυτή την ημέρα. Σε μια συνέντευξη του το 1992 είπε: "Για αρκετά χρόνια γιόρταζα τα γενέθλια μου κατά μία ημερολογιακή ημέρα και μισή ώρα λάθος...". Ο Harrison γεννήθηκε μισή ώρα πριν αλλάξει η 24 Φεβρουαρίου.

25 Φεβρουαρίου 1970 Οι Led Zeppelin δίνουν παράσταση στο Goteborg Courthouse της Σουηδίας. Καθώς ο Jimmy Page παίζει το ορχηστρικό "White Summer", ένας θαυμαστής από το κοινό ανεβαίνει στην σκηνή συνοδεύοντας τον με μια φυσαρμόνικα. Όταν ο τραγούδι τελειώνει ο προσβεβλημένος Page τον φτύνει.

25 Φεβρουαρίου 1981 Στην απονομή των 23ων βραβείων Grammy, ο Christopher Cross κερδίζει 3 βραβεία: "Record of the Year" και "Song of the Year" για το τραγούδι "Sailing" και τον τίτλο "Best New Artist".

25 Φεβρουαρίου 1984 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 (singles) είναι το τραγούδι "Jump" των Van Halen. Αν και μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν 11 τραγούδια στο Αμερικάνικο single chart, είναι το πρώτο που καταφέρνει να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Culture Club και το τραγούδι "Karma Chameleon".

25 Φεβρουαρίου 1985 Ο Mick Jagger κυκλοφορεί το πρώτου σόλο άλμπουμ με τον τίτλο "She's The Boss". Μετά το νέο συμβόλαιο των The Rolling Stones με την CBS Records το 1983, τα μέλη του συγκροτήματος είχαν την δυνατότητα να κυκλοφορούν παράλληλα σόλο άλμπουμ, κάτι που δεν ήταν επιτρεπτό με το προηγούμενο συμβόλαιο τους. Η κυκλοφορία του άλμπουμ από τον Jagger ήταν λόγος για να παρεξηγηθούν με τον κιθαρίστα Keith Richards, ο οποίος θεωρούσε πως οι The Rolling Stones είχαν πάντα προτεραιότητα... Το τραγούδι που ξεχώρισε ήταν το "Just Another Night".

25 Φεβρουαρίου 1990 Η Columbia Records κυκλοφορεί το άλμπουμ των Midnight Oil, "Blue Sky Mining". Στα Αυστραλιανά ARIA Awards το 1991, κέρδισε τα βραβεία "Best Cover Art", "Best Video" και "Album of the Year". Στην ίδια τελετή το συγκρότημα έφυγε με ακόμα δυο βραβεία "Best Group" και "Outstanding Achievement Award". Το τραγούδι που είχε επιτυχία στο air play των ραδιοφωνικών σταθμών παγκοσμίως, ήταν το ομότιτλο του άλμπουμ, "Blue Sky Mining".

Πηγή:http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου