ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...22 Αυγούστου

1917 Μία από τις σημαντικότερες Blues προσωπικότητες, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός John Lee Hooker (1917-2001) γεννήθηκε στην περιοχή Coahoma County του Mississippi των Η.Π.Α. Ήταν αυτός που ανέπτυξε την Talking Blues σχολή. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame και το 1991 στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2000 του απενεμήθη το Grammy Lifetime Achievement Award. Δύο από τα τραγούδια του, "Boogie Chillen" και "Boom Boom", συμπεριλαμβάνονται στη λίστα "The Rock and Roll Hall of Fame's 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Δημοφιλή τραγούδια του: "I'm In the Mood", "Dimples", κ.α. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως AC/DC, ZZ Top, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Eric Clapton, κ.α.

1961 Η Αμερικανίδα μουσικός (τύμπανα) Debbie Peterson γεννήθηκε στο Los Angeles της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο Rock συγκρότημα The Bangles. Μετά τη διάλυση του γκρουπ το 1990 ακολούθησε σόλο καριέρα χωρίς επιτυχία.

1970 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Creedence Clearwater Revival με το πέμπτο τους άλμπουμ "Cosmo's Factory". Είχε κυκλοφορήσει στις 25 Ιουλίου. Το άλμπουμ πήρε τον τίτλο του από την αποθήκη που το συγκρότημα έκανε πρόβες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Travelin' Band", "Who'll Stop the Rain", "I Heard It Through the Grapevine", κ.α.

1970 Ο Eric Clapton μαζί με το συγκρότημά του Derek & the Dominos μπαίνουν στο στούντιο Criteria του Miami με σκοπό να αρχίσουν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Layla and Other Assorted Love Songs". Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς και θα περιέχει τραγούδια όπως "Nobody Knows You When You're Down and Out", "Layla", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου