ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...26 Αυγούστου

1966 Η μουσικός, τραγουδίστρια και ηθοποιός Shirley Manson (Shirley Ann Manson) γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο Alternative Rock συγκρότημα Garbage. Ξεκίνησε την καριέρα της την δεκαετία του '80 με τους Goodbye Mr. Mackenzie και το 1993 υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο σαν σόλο τραγουδίστρια με το όνομα Angelfish. Ενσωματώθηκε με τους Garbage λίγο αργότερα και συμφώνησε να ηχογραφήσει μαζί τους ένα άλμπουμ, το πολυβραβευμένο με Grammy, "Garbage". Τελικά παρέμεινε μαζί τους για πολύ περισσότερο και οι πωλήσεις των άλμπουμ τους ξεπερνούν σήμερα τα 17 εκατομμύρια αντίτυπα.

2004 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Laura Branigan (Laura Ann Branigan 1957-2004) απεβίωσε στο σπίτι της στην Νέα Υόρκη σε ηλικία 47 ετών ύστερα από ανεύρυσμα. Σημείωσε επιτυχία την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Gloria" και "Self Control". Το 1983 κέρδισε βραβείο Grammy για την συμμετοχή της στο soundtrack της ταινίας "Flashdance" με το τραγούδι "Imagination".

1964 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Supremes με το τραγούδι "Where Did Our Love Go?". Ήταν το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος που ανέβηκε στο No 1. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στη 472η θέση.

1968 Οι The Beatles κυκλοφορούν το τραγούδι "Hey Jude". Είναι το πρώτο single του συγκροτήματος που κυκλοφορεί από την εταιρεία τους, Apple Records. Οι πωλήσεις του έφτασαν τα 8 εκατομμύρια αντίτυπα.

1970 Ο Jimi Hendrix αρχίζει τις πρώτες του ηχογραφήσεις στο ολοκαίνουριο στούντιο του Electric Ladyland στη Νέα Υόρκη. Πήρε το όνομα του από το ομότιτλο στούντιο άλμπουμ του, του 1968.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου