ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΣΑν Σήμερα...25 Αυγούστου


1949 Ο μπασίστας και ενίοτε τραγουδιστής Gene Simmons (Chaim Witz) γεννήθηκε στο Haifa του Israel. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Hard-Rock/Heavy-Metal συγκρότημα Kiss. Μαζί με τον Paul Stanley δημιούργησαν το συγκρότημα το 1970 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 19 στούντιο άλμπουμ. Αποκαλείται και "The Demon". Τον χαρακτηρίζουν οι εκρηκτικές εμφανίσεις του κατά της οποίες φτύνει αίμα, βγάζει φωτιές από το στόμα και... που συνεχώς "παίζει" με την γλώσσα του.

1951 Ο Heavy-Metal τραγουδιστής Rob Halford (Robert John Arthur Halford) γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας. Ενσωματώθηκε με το Βρετανικό συγκρότημα Judas Priest το 1974. Αποχώρησε από το γκρουπ το 1992 για να επιστρέψει και πάλι το 2003. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Rocka Rolla", "Diamonds & Rust" (Joan Baez), "Breaking the Law", κ.α. Υπήρξε, για δύο μόνο συναυλίες τον Νοέμβριο του 1992, τραγουδιστής των Black Sabbath αντικαθιστώντας τον Ronnie James Dio. Μαζί με τους Judas Priest έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Heavy-Metal τραγουδιστές της γενιάς του.

1973 Οι The Allman Brothers Band κυκλοφορούν το single "Ramblin' Man". Το τραγούδι είχε γράψει ο Dickey Betts, ο οποίος το ερμήνευσε. Ήταν μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "Brothers and Sisters", το πρώτο μετά το θάνατο του κιθαρίστα Duane Allman (1971) και του μπασίστα Berry Oakley (1972). Το "Ramblin' Man" είναι βασισμένο στο ομότιτλο τραγούδι του Hank Williams (1951) και είναι το πρώτο αλλά και τελευταίο τραγούδι τους που θα μπει στο Top 10 του US Billboard Hot 100, φτάνοντας μέχρι την 2η θέση.

1973 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Stories με το "Brother Louie". Το τραγούδι είχαν κυκλοφορήσει λίγους μήνες νωρίτερα οι Βρετανικοί Hot Chocolate με επιτυχία μόνο στην χώρα τους. Οι Stories ήταν εκείνοι που το έφτασαν στην κορυφή των Αμερικάνικων Charts και το έκαναν παγκόσμια επιτυχία. Η εκδοχή των Stories ακούστηκε στην ταινία "A Guide to Recognizing Your Saints" (2006), σε ένα επεισόδιο της Αμερικάνικης σειράς "Nip/Tuck", κ.α.

1975 Ο Bruce Springsteen κυκλοφορεί το άλμπουμ "Born to Run". Το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Rock τραγουδιστή-τραγουδοποιού θα έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία και θα φτάσει μέχρι την 2η θέση των Αμερικάνικων Albums Chart. Το ομότιτλο τραγούδι βοήθησε τον Springsteen να αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση. Το άλμπουμ μπήκε σε πολλές λίστες "best ever" περιοδικών και καταχωρήθηκε σαν ένα από τα πιο ιστορικά ηχογραφήματα στην Αμερικάνικη μουσική κουλτούρα στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην 18η θέση. Θεωρείται από πολλούς ως το αριστούργημά του καλλιτέχνη. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Born to Run", "Tenth Avenue Freeze-Out", "Thunder Road", "Jungleland", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου