ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...24 Αυγούστου

1945 Ο Βρετανός κιθαρίστας, κιμπορντίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ken Hensley (Kenneth William David Hensley) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Υπήρξε μέλος του Hard Rock συγκροτήματος Uriah Heep και δημιουργός επιτυχιών όπως τα "Lady in Black", "Easy Livin'", "Free Me". Ενσωματώθηκε με τους Uriah Heep σαν κιμπορντίστας τα Χριστούγεννα του 1969, εκείνη την εποχή είχαν την ονομασία Spice. Το 1980 άφησε το συγκρότημα λόγω καλλιτεχνικών διαφορών και λίγο αργότερα έγινε μέλος των Blackfoot.


1948 Ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Γάλλος Jean-Michel Jarre (Jean-Michel André Jarre) γεννήθηκε στη Lyon. Γνώρισε για πρώτη φορά επιτυχία το 1976 με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Oxygène", το οποίο ηχογράφησε στο σπίτι του, και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι ο πρώτος μουσικός από τη Δύση που πραγματοποίησε συναυλία στην Κίνα. Είναι στο βιβλίο Guinness Book of Records για την συναυλία που πραγματοποίησε στην Μόσχα το 1997 και παρακολούθησαν πάνω από 3,5 εκατομμύρια κόσμος. Προς τιμή του, ο αστρονόμος Louis Boyer έδωσε σε αστεροειδή το όνομα του, 4422 Jarre. Οι πωλήσεις των άλμπουμ του, παγκοσμίως, ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια αντίτυπα.


1963 O Stevie Wonder και το τραγούδι του "Fingertips, Part 2" βρίσκονται για τρίτη εβδομάδα στην κορυφή του US Billboard Hot 100. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100, κατέχοντας παράλληλα και την πρώτη θέση στο Billboard 200 με το άλμπουμ "Recorded Live: The 12 Year Old Genius" αλλά και την πρώτη θέση στο R&B Singles Chart με το τραγούδι "Fingertips".


1981 Ανακοινώνεται στον Mark David Chapman πως θα περάσει τα επόμενα 20 χρόνια στην φυλακή για την δολοφονία του John Lennon. Ο Chapman είχε πυροβολήσει το Σκαθάρι έξω από το σπίτι του (The Dakota Building), στις 8 Δεκεμβρίου του 1980. Στις 11 Αυγούστου του 2010, η αποφυλάκιση του αναβλήθηκε για έκτη φορά από το 2000, αφού πρώτα η Yoko Ono είχε εκφράσει ανησυχία για την ασφάλεια της και των παιδιών της...


1999 Ανακοινώνεται πως ο μπασίστας Paul McGuigan εγκαταλείπει τους Oasis. Ο "Guigsy", όπως τον αποκαλούν, ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος και ηχογράφησε μαζί τους σημαντικά άλμπουμ, όπως τα "Definitely Maybe", "(What's the Story) Morning Glory?", "Be Here Now".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου