ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...21 Αυγούστου

1952 Γεννήθηκε στην Άγκυρα της Τουρκίας, ο στιχουργός, κιθαρίστας και βασικός τραγουδιστής του Βρετανικού Punk-Rock συγκροτήματος The Clash , Joe Strummer (John Graham Mellor 1952-2002). Υπήρξε ενεργό μέλος από το 1976 έως και το 1986. Κυκλοφόρησε μαζί τους έξι στούντιο άλμπουμ από τα οποία ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα "White Riot", "I Fought the Law", "London Calling", "Rock the Casbah", "Should I Stay or Should I Go", κ.α. Το Μάρτιο του 2003, το όνομα του γράφτηκε μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame. Υπήρξε επίσης μέλος των The 101ers, The Mescaleros και The Pogues.

1967 Γεννήθηκε στη Βηρυτό του Λιβάνου, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Serj Tankian. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα System of a Down. Είναι επίσης συνιδρυτής, μαζί με τον κιθαρίστα Tom Morello (Rage Against the Machine, Audioslave), της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Axis of Justice που σκοπό έχει να ενώσει τους μουσικούς στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα ακολουθεί και πετυχημένη σόλο καριέρα.

1965 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι The Rolling Stones με το άλμπουμ "Out of Our Heads". Είναι το τρίτο άλμπουμ που κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία και το τέταρτο στις Η.Π.Α. Δημοφιλή τραγούδια της Αμερικάνικης έκδοσης: "(I Can't Get No) Satisfaction", "Play with Fire". Στην Μεγάλη Βρετανία θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου με διαφορετικό tracklist.

1967 Οι Pink Floyd εγκαταλείπουν την περιοδεία τους στην Γερμανία, όταν εξαφανίζεται ο τραγουδιστής τους Syd Barrett. Δεν έγιναν ποτέ γνωστά τα αίτια της εξαφάνισης του...

1979 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Knack με το τραγούδι "My Sharona". Είχε κυκλοφορήσει σαν single τον Ιούνιο. Θα παραμείνει στην κορυφή του Billboard για έξι εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου