ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...23 Αυγούστου

1946 Ο Βρετανός ντράμερ Keith Moon (Keith John Moon 1946-1978) γεννήθηκε στο Wembley. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα The Who, από το 1964 έως και τον θάνατο του το 1978. Άρχισε να μαθαίνει τύμπανα σε ηλικία 14ων ετών δίπλα στον Carlo Little και το πρώτο συγκρότημα που συμμετείχε ήταν οι The Beachcombers. Σε ηλικία 17 ετών ενσωματώθηκε με τους The Who αντικαθιστώντας τον Doug Sandom. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Jeff Beck, Eric Clapton, George Harrison, Yoko Ono, κ.α. Είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στον Jimmy Page να μην ονομάσει το νέο του συγκρότημα Mad Dog αλλά Led Zeppelin. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ντράμερ όλων των εποχών.

1951 Γεννήθηκε στο Mississippi ο Αμερικανός τραγουδιστής Jimi Jamison (Jimmy Wayne Jamison). Υπήρξε μέλος των Survivor από το 1984 έως και το 1989 και από το 2000 έως και το 2006. Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του, είναι το "Burning Heart" από το soundtrack της ταινίας "Rocky IV".

1959 Γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Edwyn Collins (Edwyn Stephen Collins). Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1994 με το τραγούδι "A Girl Like You" το οποίο ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "Charlie's Angels: Full Throttle".

1975 Στο Νο1 του US Billboard 200 βρίσκεται το τέταρτο άλμπουμ των Eagles με τίτλο "One of These Nights". Είναι το τελευταίο άλμπουμ για τον κιθαρίστα Bernie Leadon, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος. Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ είναι το "One of These Nights", το δεύτερο Νο1 τραγούδι του συγκροτήματος στο Billboard Hot 100.

1980 Στην κορυφή των U.K. Singles Chart βρίσκεται ο David Bowie με το τραγούδι "Ashes to Ashes". Ήταν μέρος του άλμπουμ "Scary Monsters (and Super Creeps)", το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 8 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου