ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΤΑ LIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ!!!!

NICK AND THE BACKBONE LIVE AT EKKENTRON

Το καλυτερο blues rock σχήμα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues ,επιστρέφει για μιά μοναδική βραδυά στο Εκκεντρο.
Ο Νίκος Ντουνούσης, ο Αλέξανδρος Αποστολάκης – με μεγάλη δισκογραφία στα blues και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - και ο Λάζαρος Λαζαρίδης αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power» τρίο της χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη.

Αυτή την Πέμπτη στο bar ekkentron.
Πέμπτη στις 10:30 μ.μ.
Ekkentron Bar
Νικ. Φοκά 9 (Λευκός Πυργος)
Thessaloníki, Greece
...........

Ζωντανή Μαύρη Μαγιονέζα στην Αλεξανδρούπολη

Πέμπτη στις 10:30 μ.μ.
Notos Stage
Πάρκο Εγνατία

...............
VIRALPROJECTS PROUDLY PRESENT
TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH]
A SIX MONTHS JOURNEY
TO ART, DESIGN AND BEYOND...

Διάρκεια 11/2 – 31/7

Η είσοδος σε όλα τα δρώμενα είναι ελεύθερη
EVENTS | Πρόγραμμα Απριλίου [11/4 έως 30/4]


ΤΕΤΑΡΤΗ 13/4 | Ελληνικές ROCK και ENTEXNΕΣ Διαδρομές
Ώρα Έναρξης: 21:30

ΠΕΜΠΤΗ 14/4 | Tribute Night | CARLOS SΑΝΤΑΝΑ
Η σειρά θεματικών βραδιών συνεχίζεται με αφιέρωμα στον LATIN ROCK ήρωα που έχει μαγέψει με την κιθάρα του τα πλήθη σε ολόκληρο τον κόσμο, τον μοναδικό CARLOS SANTANA.

Ώρα Έναρξης: 21:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4 | Dj Set: Λιάνα Μαστάθη
Η γνωστή παραγωγός του Εν Λευκώ ακόμα μία φορά αναλαμβάνει τα decks του Terra Petra. Οι μεγάλες φιλίες δεν κρύβονται!

+ ΒΡΑΔΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ FOODBAR
Απολαμβάνουμε μοναδικά κρασιά από την οινοποιία Μαραγκάκη σε συνδυασμό με επιλογές από το menu του Food Bar. Απεριόριστες ποσότητες φαγητού και ποτού, με €18 ανά άτομο! Περισσότερες πληροφορίες για το menu στο www.terrapetra.gr.
Ώρα Έναρξης: 21:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4 | HOUSE Party
Ώρα Έναρξης: 21:30

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/4 | Θεατρικό Δρώμενο – “ΟΝΕΙΡΟΠΩΛΕΙΟ”
Ένα καμπαρέ για τα όνειρα που κάνουμε, που θέλουμε, που μας επιβάλλονται και για εκείνα που μένουν κρυμμένα μέχρι να βρούμε το θάρρος να τα βγάλουμε στο φως. Χαρακτήρες από καμπαρέ και από την ιστορία περιπλανώνται σε ένα interactive και μουσικό bar-theatre για να ανατρέψουν τις προσδοκίες σας. Τελικά ονειρευόμαστε ή απλά φιλοδοξούμε;

Η διάρκεια του έργου είναι 1. 20’, ενώ πριν την παράσταση θα πραγματοποιηθεί δράση με τη συμμετοχή των θεατών για 40’. Σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου. Από τους Ονειροφιλόφυλους

Ώρα Έναρξης: 21:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4 | Ελληνικές ROCK και ENTEXNΕΣ Διαδρομές
Ώρα Έναρξης: 21:30

ΠΕΜΠΤΗ 21/4 | Tribute Night | NICK CAVE
Σε μια από τις πιο ιδιαίτερες κι εκκεντρικές προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής είναι αφιερωμένη αυτή η Πέμπτη. Η μουσική του ανεπανάληπτου NICK CAVE θα πλημμυρίσει τον χώρο του Terra Petra σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

Ώρα Έναρξης: 21:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4 | Ελληνικές ROCK και ENTEXNΕΣ Διαδρομές
Ώρα Έναρξης: 21:30

ΠΕΜΠΤΗ 28/4 | Tribute Night | BARCELONA SOUNDS
Η σειρά θεματικών βραδιών συνεχίζεται με αφιέρωμα στους πολυσυλλεκτικούς και ξεσηκωτικούς ήχους της μοναδικής αυτής πόλης που ακούει στο όνομα Βαρκελώνη. MANU CHAO, OJOS DE BRUJO, TONINO CAROTONE & MORE!

Ώρα Έναρξης: 21:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/4 | PALYRRIA LIVE
Η πολυσυλλεκτική ελληνική μπάντα που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική και τις σύγχρονες μουσικές της δύσης (electro, dub, techno, κτλ) έρχεται να πλημμυρίσει τον συναυλιακό χώρο ΤΡΑΙΝΟ στο Level 3 του πολυχώρου Terra Petra με τους αρχαϊκούς και ταυτόχρονα φουτουριστικούς ρυθμούς της.

Ώρα Έναρξης: 22:30
Είσοδος Ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/4 | R & B Party
Ώρα Έναρξης: 21:30

-----

ΕΚΘΕΣΕΙΣ | Πρόγραμμα Απριλίου
στα τρία Levels του πολυχώρου, με τη συμμετοχή:

Level 1 | (Food Bar) Σταύρος Κυπραίος (FAZE)
Level 2 | (Deseo Project Space) Νίκος Τσιπόκας
Level 3 - Dell'Arte
(Πατάρι) Νάνσυ Θεοφίλου
(Σάλα) Μιχάλης Καραμούζης
(Μαροκινό) Μαρία Πυλαρινού
(Σκάλες) Sunrise
(Τραίνο) Χρήστος Τζαφέρος, Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, Βαγγέλης Σαραντάρης
(Video Bar, Entrance screens, Wall projection)
Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου

.............
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B - MΟVIES LIVE

Ο Παύλος Παυλίδης ο ευαίσθητος δημιουργός και ανήσυχος συνθέτης που ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά», κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση σαν front man στα «Ξύλινα Σπαθιά». Από το 2003 και μετά, συνεχίζει την προσωπική του μουσική διαδρομή με συνοδοιπόρους τους B - Movies. Σήμερα, Ο Παύλος Παυλίδ ης έχει φτάσει στην καλλιτεχνική του ωριμότητα καθώς μπορεί να μετουσιώνει αβίαστα την προσωπική του αλήθεια σε στίχους και να τους ντύνει με τις φωτεινές του μελωδίες. Είναι πλέον ένας έμπειρος μουσικός, κατασταλαγμένος, με πλούσιες εμπειρίες αλλά με το μικρόβιο της αναζήτησης, συνεχίζει να ταξιδεύει σε κόσμους ονειρικούς, όπου το σκοτάδι διαλύεται στο φως, όπως η σκοτεινή πλευρά του καθενός νικιέται από την φωτεινή.

Οι B-MOVIES πιστοί συνοδοιπόροι, και συνταξιδιώτες στα μουσικά του ταξίδια θα είναι μαζί του αυτές τις δύο βραδιές. Ο ήχος τους άλλοτε μελαγχολικός και μελωδικός, άλλοτε ορμητικός και έντονα ηλεκτρικός, δεν παύει να ξυπνά αναμνήσεις και συναισθήματα, να εκφράζει έναν κόσμο που θέλει να ονειρεύεται και δεν παύει να ελπίζει.
Τρίτη, 19 Απριλίου στις 9:30 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ LIVE STAGE-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

..................
Κωνσταντίνος Μάτσικας – Μαρίνα Σένα "2 Unplugged...But Wired!!!”

Παρασκευή στις 9:30 μ.μ.
Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια παρέα με κιθάρες, είτε σε ένα δωμάτιο, είτε σε μια παραλία όπου τραγουδήσαμε και μοιραστήκαμε εικόνες και συναισθήματα...
Ο Κωνσταντίνος Μάτσικας και η Μαρίνα Σένα, παρουσιάζουν με ένα τέτοιο “ακουστικό” σχήμα τις προσωπικές δισκογραφικές τους δουλειές, καινούργιες συνθέσεις και επιλέγουν τραγούδια από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή, συνδυάζοντας τις Τρύπες, το Σωκράτη Μάλαμα και τον Παύλο Σιδηρόπουλο με τους Pearl Jam, τη Madonna και τον Michael Jackson...
Οι δύο νέοι καλλιτέχνες, ενώνουν τις φωνές τους και παρουσιάζουν το πρόγραμμα με τον τίτλο “2 Unplugged...But Wired!!!”, πλαισιωμένοι από δύο μουσικούς (Γιάννης Παπαδόπουλος – ενορχηστρώσεις, κιθάρα, φωνητικά και Διονύσης Γραμματικός – Κρουστά), και φιλοδοξούν να σας συντροφεύουν σε ένα μουσικό ταξίδι, την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 21:30, στο “Πατατράκ Rock Cafe Bar”, Μεγάλου Αλεξάνδρου 94 & Επικούρου στο Μπουρνάζι.
“Σε σένα κρυμμένο” είναι ο τίτλος του δίσκου της Μαρίνας Σένα που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2010, ενώ ο Κωνσταντίνος Μάτσικας, που φέτος ετοιμάζει τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό τον Οκτώβριο του 2007 με το δίσκο “Η αγάπη γεννιέται πάντα το πρωί” σε συνθέσεις των Γιάννη Ζουγανέλη, Λάκη Παπαδόπουλου και Μάριου Τόκα.

Info:
“Κωνσταντίνος Μάτσικας, Μαρίνα Σένα – 2 Unplugged...But Wired!!!”

Που:
“Πατατράκ Rock Cafe Bar”
Μεγάλου Αλεξάνδρου 94 & Επικούρου
Μπουρνάζι – Περιστέρι
τηλ. 210-5772979

Πότε:
Παρασκευή 15 Απριλίου
Ώρα: 21:30

Πόσο:
Είσοδος: Ελεύθερη, Μπύρα:…απο 3,5 euro, Ποτό: 6,5 euro
...........
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ & ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ FOLIE CLUB - ΞΑΝΑ!!!!!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ - Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ FOLIE GLUB ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ....
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!!!

ΓΟΥΣΤΑΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!!!!

DOOR OPEN 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΟΤΟ.

FOLIE GLUB
Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ & ΕΣΛΙΝ 2

ROUSFM.COM - http://rousfm.com/

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK
6983.299.508
...........

7 Απριλίου-To θρυλικό συγκρότημα SAXON στο 
“Revenge of rock” 
ζωντανά μαζί με τους KARMA!!!

Στις 7 Απριλίου οι Saxon βρέθηκαν στη σκηνή του κατάμεστου “revenge of rock” club, μαζί με τους ΚΑΡΜΑ σε μια “εκρηκτική” βραδιά!
Οι ΚΑΡΜΑ είχαν ήδη “ζεστάνει” από νωρίς το κλίμα, με rock τραγούδια από τον προσωπικό τους δίσκο κ με αγαπημένες rock και heavy metal διασκευές, παρέα με τους Διονύση Κωτσάκη και Βασίλη Αξιώτη και ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα, τραγουδώντας κ χορεύοντας!
Η βραδιά κορυφώθηκε, όταν στη σκηνή ανέβηκαν οι SAXON κ έπαιξαν μαζί με τους ΚΑΡΜΑ!!!

www.karmamusic.gr

..............
Kay and the Schooldrivers
Maybe in Heaven it Doesn't Rain
Mpliax 166
Bombing the Avenue
Τετάρτη 13 Απριλίου
Οξυγόνο Live!

Την Τετάρτη 13 Απριλίου οι Kay and the Schooldrivers, Maybe in Heaven it Doesn't Rain, Mpliax 166 & Bombing the Avenue, θα συνευρεθούν στη σκηνή του "Οξυγόνο Live!" σε ένα μεγάλο 'BANDFEST'. Ο παλμός και η θετική ενέργεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της βραδιάς.
Σας περιμένουμε για μία αξέχαστη συναυλία!

Ώρα εισόδου: 20.30 Είσοδος με ποτό: 10€

................

Κώστας Τουρνάς
Οξυγόνο Live!
Σάββατο 16 Απριλίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !
Ο Κώστας Τουρνάς, μετά από τις τρεις επιτυχημένες παραστάσεις του στο Οξυγόνο live, παίρνει παράταση για ακόμη ένα Σάββατο. Θα ζωντανέψει επί σκηνής μια ολόκληρη εποχή σε ένα πρόγραμμα με τα χαρακτηριστικά και πολύ αγαπημένα τραγούδια του: «Ήλιε Μου – Ήλιε Μου», «Άνθρωπε Αγάπα», «Λεν», «Κυρίες και Κύριοι», «Η Μηχανή του Χρόνου», «Όμορφη», «Ο Πιο Καλός Τραγουδιστής», «Δεν Μετανιώνω», «Ο Αχιλλέας από το Κάϊρο» και άλλα πολλά!

Κώστας Τουρνάς: κιθάρα, φωνή
Ποίμης Πέτρου: πλήκτρα, κιθάρα
Μιχάλης Καπηλίδης: ντραμς
Δημήτρης Τσοπανέλης: κιθάρα, φωνή
Άλεξ Σάιμον: μπάσο

Ώρα εισόδου: 22:30 Είσοδος με ποτό: 15
..........

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
Στο Οξυγόνο live!
“I want the world to stop”


POPULATION
Θυμάσαι τις παλιές καλές μέρες του τριγώνου Avant Garde/Plan B – City Groove – MAD (Συγγρού); Τότε που το κέντρο της νυχτερινής πόλης είχε μεταφερθεί μερικά στενά πιο κάτω από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός; Ο Κώστας Φονταλής το θυμάται καλά, καθώς έστησε ως μέλος των θρυλικών Pure μερικά από τα πλέον αξέχαστα πάρτι των τελευταίων 15 χρόνων. Και τώρα με το ‘Population’ θέλει να γυρίσει εκεί. Όχι κάνοντας μνημόσυνο σε κενούς χώρους, ούτε παίζοντας μόνο oldies, classics και λοιπά γραφικά. Αλλά συστήνοντας μια νέα μοντέρνα βραδιά που θέλει να ξαναθυμίσει την υψηλή τέχνη του να κάνεις clubbing. Γιατί είναι ίσως καιρός να ξαναγυρίσουμε από τις μπάρες στις πίστες. Και να ξαναβάλουμε τη λέξη ‘big’ νυχτερινό μας λεξιλόγιο. Συμβολική έδρα, το παλιό City Groove, νυν ΟΞΥΓΟΝΟ live. Resident DJs από τη νέα φουρνιά, οι αξιότιμοι κύριοι Dear Quentin, Νικήτας Μαντάς (untitled), Παναγιώτης Μένεγος (laternative). Και παράλληλα: εκθέσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες – secret gigs ανάμεσα στα sets (με χρόνο ανακοίνωσης λίγα λεπτά αφότου ξεκινήσει το πάρτι) και πολλές άλλες εκπλήξεις με σκοπό να ξαναγίνει το night out εμπειρία...

ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE
design/photography του flyer p2
gig : secret until 23:59 ανακοινώνεται στο fcbk !
Γίνετε page fans !

Dexx Population
The Jesus and Mary Chain, Fuck Buttons, Caribou, Arcade Fire, Strokes, BRMC, PJ Harvey, Primal Scream, Baby Guru, !!!, Daft Punk, M.I.A., Hot Chip, LCD Soundsystem, Στερεο Νόβα, These New Puritans, Miami Horror, Belle And Sebastian , Pulp , The Pains Of Being Pure At Heart, Expert Medicine, MGMT, Royksopp, Ride, Stone Roses , Killers, Zebra Tracks, Yeah Yeah Yeahs, Front 242, Suicide, Danger, Underworld, New Order , Human League, Life Without Buildings, The Flys, At The Drive In , Not Sensibles, Atari Teenage Riot, The Smiths, The Sonics, My Wet Calvin, Pixies, The Chemical Brothers, The Rapture, Soulwax, Dj Hell, Franz Ferdinand, Supergrass, Chicken Lips, Saint Etienne, Felizol & The Boy.

Και μέχρι τις 7/5 (2nd ‘Population’ night), να έχεις μαζέψει μερικές γλαδιόλες…

Ώρα εισόδου: 23:30 Είσοδος με ποτό: 5€
............

Κυριακή 17 Απριλίου
στο Οξυγόνο Live!
Sad Disco
Strawberry Street

Σας περιμένουμε όλους, στο Oξυγόνο live!, σε μία παράσταση που θα έχει ….λίγο απ’ όλα!
Από hip hop και post punk, μέχρι ταλαντούχες φράουλες που θα μας συστηθούν και θα μας ταξιδέψουν με μοναδικούς alternative rock ρυθμούς.

Sad Disco (ex –Noisily)
Bloc what? Τα ζάρια ξαναπέφτουν, post punk πιο χορευτικό από ποτέ. Οι Sad Disco με ήχο που δεν φλυαρεί στο ελάχιστο, σε όποιο μουσικό διαγωνισμό συμμετέχουν διακρίνονται, δρουν σαν ωρολογιακός μηχανισμός κι εσείς έχετε ακριβώς 10 δευτερόλεπτα από την ώρα που θα ακούσετε την πρώτη μπότα μέχρι την ώρα που ασυναίσθητα θα χορεύετε.
ΜΕΛΗ
dim bin - vocals, guitars
theod kopoul – drums
thanos midi k – bass, b.vocals



Οι Strawberry Street είναι ένα alternative/art rock συγκρότημα με βάση την Αθήνα.
Δημιουργήθηκαν το 2006, από τον Θάνο Λυμπερόπουλο (πλήκτρα, κρουστά, φωνές) και το Γιώργο Γραμμόζη (φωνές, κιθάρα) , θέλοντας να βάλουν σε μια τάξη τις ετερόκλητες και αντικρουόμενες επιρροές τους πάνω στο φάσμα του rock. Από τη μία η punk θεατρικότητα των Dead Kennedy’s και ο pop θόρυβος των Nirvana, και από την άλλη η progressive αισθητική των Pink Floyd και οι retro αρμονίες των Beach Boys. Να πούμε την αλήθεια δεν τα κατάφεραν, αλλά όπως φαίνεται το να μην κολλάς ετικέτα δεν είναι απαραίτητα άσχημο.
(Αν και το να λες «δεν κολλάμε ετικέτα» είναι πλέον πιο κλισέ και από τα εξώφυλλα των Iron Maiden-sorry Eddie, τι να γίνει). Έτσι πήραν το όνομα τους από ένα ανέκδοτο τραγούδι του Jeff Buckley και δημιούργησαν ένα συναρπαστικό μίγμα, όπου κάθε τραγούδι έχει διαφορετικά σημεία αναφοράς και μοιάζει μοναδικό. Μαζί με τις άλλες δύο φράουλες θα γνωρίσουμε τον διακτινιζόμενο θεατρίνο Αλέξανδρο Κούρο στα ντράμς, τον πολυταξιδεμένο εκ Νοτίου Αφρικής Louis Mulashani Harrison στο μπάσο, τον πολυτεχνίτη μηχανικό ήχου και λοιπόν θορυβωδών αντικειμένων Γιάννη Δήμα στα πλήκτρα και τον Δημήτρη Βεργίνη στην κιθάρα (γι’ αυτόν δεν γράφουμε σχόλια, γιατί πρέπει κάποιος να έχει κι ένα πέπλο μυστηρίου).
Τελειώνοντας τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους δίσκου οι Strawberry Street ετοιμάζουν αρκετές live εμφανίσεις στην Αθήνα και όχι μόνο, οπότε έχετε το νου σας μήπως τριγύρω υπάρχει κάποιος δρόμος με φράουλες


Οι Freedom Of Speech είναι ίσως η πρώτη hip hop/trip hop μπάντα στην Ελλάδα, με ένα ιδιαίτερο δικό της ηχόχρωμα, που προκύπτει απ΄ το συνδυασμό programming και μουσικών οργάνων, φυσικών ήχων και samples, μελωδιών και scratches, ραπ και τραγουδιού.
Παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 2006, όπου διακρίθηκαν με το βραβείο για τον καλύτερο στίχο. Το πρώτο τους single «Πόσο μελαγχόλησε αυτός ο τόπος» είχε ευρεία αποδοχή από το κοινό, ενώ σήμερα έχει στο Youtube, μέσα από διάφορα posts χρηστών, συνολικά πάνω από 100.000 views.
Ο νέος τους δίσκος με τον τίτλο «Σ’ άλλη χώρα» (Panvox/Lyra) δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της δυναμικής της μπάντας, με τραγούδια που κινούνται από το hip hop ως την electronica, από το pop rock ως τη jazz, και με στίχους ιδιαίτερης σημειολογίας και αισθητικής. Αξιοσημείωτη στο δίσκο είναι και η συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη, που παρουσιάζει μια διαφορετική της πλευρά σε trip hop φόρμες.
Οι ζωντανές εμφανίσεις των Freedom είναι το κύριο πεδίο στο οποία εκτυλίσσεται το «Σ’ άλλη χώρα». Η 6μελής μπάντα στα live της συνδυάζει τους ηλεκτρονικούς ήχους με τα φυσικά όργανα και ερμηνεύει τα τραγούδια της μέσα σε ένα ενιαίο σύνολο ακουσμάτων, με διασκευές από Massive Attack μέχρι Thievery Corporation, από Gorillaz μέχρι Archive και Bjork. Παράλληλα, ο V.J. της μπάντας ολοκληρώνει το trip στη Χώρα των Freedom μέσα από τα visuals που προγραμματίζει επί σκηνής και συνοδεύει κάθε τους εμφάνιση.
www.freedomofspeech.gr
www.myspace.com/freedomofspeechgr www.facebook.com/pages/FREEDOM-OF-SPEECH/12475375699

Ώρα εισόδου: 21.30 Είσοδος με ποτό: 10€ με μπύρα
.............

Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου
στο Οξυγόνο Live!
Χαρμολύπη…
Θοδωρής Κοτονιάς

Μυστικός βραδινός περίπατος στο μελαγχολικό κήπο της Άνοιξης.
Μουσικές και τραγούδια, για ανθρώπινα και Θεία πάθη

Ο Θοδωρής Κοτονιάς μαζι με τα Μακρινά Ξαδέρφια του και δεξιοτέχνες στην κιθάρα Σπύρο Καβαλιεράτο και Κώστα Παπαγεωργίου, συναντιούνται στο Οξυγόνο Live! την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, στις 10.00 μ.μ., για να παίξουν και να αυτοσχεδιάσουν με τραγούδια δικά τους και όχι μόνο, επάνω στο μελαγχολικό φόντο της Μεγάλης εβδομάδας.
Θοδωρής Κοτονιάς τραγούδι ,νέι ,κρουστά
Κώστας Παπαγεωργίου κιθάρες άταστες και μη –σάζι
Σπύρος Καβαλιεράτος Κλασική κιθάρα τραγούδι


Ώρα εισόδου: 21.30 Είσοδος με ποτό: 13€
.............
Live Nikos Sofroniadis & Nikos Kostopoulos. Special guest Sexpyr

Παρασκευή, 22 Απριλίου στις 10:00 μ.μ.
Nueva Trova
Αθηνάς & Βλαχάβα 9
Athens, Greece
..........
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ / SOCOS & THELIVEPROJECTBAND @ Gagarin 205

Παρασκευή, 29 Απριλίου στις 9:00 μ.μ.
Και όμως, τελικά θα συμβεί! Το καλύτερο άλμπουμ του 2010 - σύμφωνα με τo ηλεκτρονικό περιοδικό Avopolis, αλλά και άλλα Μέσα, διαδικτυακά και μη - θα παρουσιαστεί, για μία και μοναδική φορά, ζωντανά στο Gagarin 205 Live Music Space. την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Μαζί στη σκηνή, ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Socos και οι Live Project Band (Μαρία Λατσίνου, Μαρίνος Τζιάρος, Μπάμπης Αντωνάτος, Κυριάκος Βοργιάς , Δημήτρης Αντωνιάδης) παρουσιάζου το album “Η Ύδρα των Πουλιών”, σε ποίηση Εγγονόπουλου, το οποίο συζητήθηκε ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσα στο 2010 – και ακόμη συζητείται.

Στη μία και μοναδική αυτή συναυλία συμμετέχει και το Fregoli Delusion Ensemble (Σπύρος Τζέκος / κλαρινέτο, Κορνήλιος Σελαμσής / ακκορντεόν, Δημήτρης Ντακοβάνος / φαγκότο, Μάριος Δαπέργολας / βιόλα, Δημήτρης Τίγκας / κοντραμπάσο) τόσο ως opening act, με ξεχωριστό 40λεπτο set στην αρχή της βραδιάς, όσο και συνοδεύοντας τους υπόλοιπους καλλιτέχνες σε αρκετά από τα κομμάτια του album “Η Ύδρα των Πουλιών.”

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 12 ευρώ, στο Ticket House (Πανεππιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr. Η τιμή στα ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, θα είναι 15 ευρώ.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543. Website: www.gagarin205.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ – ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 21 Ιανουαρίου 1943
Την περίοδο 1964-1967, εκδίδει το περιοδικό “ΠΑΛΙ” μαζί με τους Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Νάνο Βαλαωρίτη, Γιώργο Μακρή, Κώστα Ταχτσή, Μαντώ Αραβαντινού, Τάσο Δενέγρη και την βοήθεια των Αντρέα Εμπειρίκου και Νικόλαου Εγγονόπουλου.
Σαν μουσικός συμμετείχε στους M.G.C. και στην πορεία σχηματίζει τον ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟ, καθώς και τους ΑΧ-ΒΑΧ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΑΣΣΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ.

Έχει γράψει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και διαφημιστικά. Στον χώρο της διαφήμισης, έχει δουλέψει και σαν διευθυντής δημιουργικού (creative director) στη Spot-Thompson.
Έχει συμμετάσχει σε 60 περίπου ταινίες και έχει πάρει δύο φορές βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την ερμηνεία του στις ταινίες “Ρεβάνς” του Ν. Βεργίτση (1983) και “Δονούσα” της Αγγελικής Αντωνίου (1992). Στο ενεργητικό του, συμπεριλαμβάνονται εμφανίσεις σε ταινίες των: Ν. Αλευρά, Θ. Αγγελόπουλου, Ν. Παναγιωτόπουλου, Ν. Περάκη, Ν. Ζερβού, Μιχ. Κακογιάννη, Παν. Βούλγαρη, Κ. Φέρρη, Α. Θωμόπουλου, A.Robbe-Grillet, Hans Liechti, Alvin Rakow,κ.α.
Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές παραγωγές όπως “Οι Αυθαίρετοι”, “7 Θανάσιμες πεθερές” κ.α.
Κάνει ραδιόφωνο από τις αρχές του '70. Από το Β΄ και το Γ΄ πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκη, μέχρι τον 90.2 Aριστερά στα FM, τον Flash 96,1, το Kανάλι 15, τον Rock FM και, πιο πρόσφατα, το Κόκκινο 105.5, κ.α.

Δισκογραφία:
1971: ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ
1978: ΕΛΛΑΔΕΞ
1976: ΜΕΤΑΦΟΡΑΙ ΕΚΔΡΟΜΑΙ “Ο ΜΗΤΣΟΣ”
1979: CRAZY LOVE ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ(Live στου Ζωγράφου)
1981: NAUGHTY DREAMS- Raddy Mac Kinnon Adrew (παραγωγή Δ.Πουλικάκος)
1985: ZORBA THE FREAK- Παύλος Σιδηρόπουλος (παραγωγή Δ.Πουλικάκος)
2004: ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
2009: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ (μαζί με Σταύρο Λογαρίδη)
2010: ΥΔΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ (Σε ποίηση Νικόλαου Εγγονόπουλου, μουσική Socos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου