ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...11 Απριλίου

1935 O Αφροαμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Richard Berry (1935-1997) γεννήθηκε στη Louisiana. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1955 με την δημιουργία και κυκλοφορία του κλασικού πλέον τραγουδιού "Louie Louie". Το ξαναηχογράφησαν οι The Kingsmen το 1963. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time" βρίσκεται στην 55η θέση.

1966 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Lisa Stansfield γεννήθηκε στο Heywood του Lancashire. Γνώρισε επιτυχία το 1989 με το τραγούδι "People Hold On" αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστή με την επιτυχία "All Around the World". Το 1992 κέρδισε το Brit Award "Βest British Female Solo Artist".

1956 Το τραγούδι του Elvis Presley, "Heartbreak Hotel" φτάνει σε πωλήσεις τα ένα εκατομμύρια αντίτυπα και γίνεται το πρώτο χρυσό του single.

1964 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles και το τραγούδι "Can’t Buy Me Love". Είχε κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 16 Μαρτίου. Τα ΜΜΕ είχαν αρχικά κατηγορήσει το συγκρότημα ότι έγραψε ένα τραγούδι για τον πληρωμένο έρωτα αλλά γρήγορα ο Paul McCartney διευκρίνισε πως πρόκειται για την "αγάπη πάνω από όλα τα υλικά αγαθά".

1966 Ο Frank Sinatra ηχογραφεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το τραγούδι "Strangers in the Night". Με την κυκλοφορία του, έφτασε μέχρι το Νο1 του Billboard Hot 100 και των UK Singles Chart. Το 1967 για την ηχογράφηση αυτή, κέρδισε τα βραβεία Grammy "Best Male Pop Vocal Performance", "Record of the Year" και "Best Arrangement Accompanying a Vocalist or Instrumentalist".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου