ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...13 Απριλίου

1944 Ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς μπασίστες και μέλος των Jefferson Airplane, ο Jack Casady (John William Casady) γεννήθηκε στην Washington. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1965. Γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Somebody To Love" και "White Rabbit". Θεωρούνται από τους κύριους εκφραστές της μουσικής σκηνής του San Francisco. Το 1996 το όνομα του, μαζί με αυτό των Jefferson Airplane, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1962 Ο πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers, Hillel Slovak (1962-1988), γεννήθηκε στην Haifa του Israel. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος και ηχογράφησε μαζί τους δύο άλμπουμ, τα "Freaky Styley" (1985) και "The Uplift Mofo Party Plan" (1987).

2010 Ο μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Μάνος Ξυδούς (1953-2010) απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών στο Νέο Φάληρο από ανακοπή καρδιάς ενώ πραγματοποιούσε πρόβες. Εργάστηκε στην δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως διευθυντής μάρκετινγκ και παραγωγός. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Dreamer & The Fool Moon με τους οποίους γνώρισε επιτυχία με το τραγούδι "Sabrina". Υπήρξε παραγωγός του πρώτου άλμπουμ των Πυξ Λαξ και λίγο αργότερα ενσωματώθηκε στο γκρουπ όπου και παρέμεινε μέχρι το 2004. Συνεργάστηκε ως τραγουδοποιός ή παραγωγός με πολλούς καλλιτέχνες όπως Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Μητροπάνο, Πάνο Κατσιμίχα, Όναρ κ.α.

1968 Ο Neil Diamond κυκλοφορεί το single "Red Red Wine". Το τραγούδι είχε γράψει ο ίδιος και ήταν μέρος του δεύτερου άλμπουμ του με τίτλο "Just for You" το οποίο είχε κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 1967. Ηχογραφήθηκε ξανά το 1983 από το Βρετανικό Reggae συγκρότημα UB40, οι οποίοι το έκαναν μεγάλη επιτυχία φτάνοντας στις κορυφές των charts σε πολλές χώρες.

1973 Η Island Records κυκλοφορεί το άλμπουμ των The Wailers με τίτλο "Catch a Fire". Τα τραγούδια ήταν δημιουργία των Bob Marley και Peter Tosh. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στη 123η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Stop That Train", "Stir It Up" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου