ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...14 Απριλίου

1945 Ο Βρετανός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Deep Purple (1968-1975) και Rainbow (1975-1984), Ritchie Blackmore (Richard Hugh Blackmore) γεννήθηκε στο Weston-Super-Mare. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στην 55η θέση. Ένα από τα πιο δημοφιλή riff στην ιστορία της μουσικής είναι η εισαγωγή του στο τραγούδι "Smoke on the Water", το οποίο έγινε επιτυχία με τους Deep Purple. Σύμφωνα με το περιοδικό Guitar World, τα solo του στα τραγούδια "Highway Star" και "Lazy" συγκαταλέγονται στα 100 καλύτερα όλων των εποχών.

1980 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Καναδικού συγκροτήματος Arcade Fire, Win Butler (Edwin Farnham Butler III) γεννήθηκε στο Truckee της California. Το 2009 μαζί με την γυναίκα του Régine Chassagne έγραψαν την μουσική της ταινίας "The Box" στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Cameron Diaz και James Marsden. Με τους Arcade Fire το 2008 είχαν προταθεί για το βραβείο Grammy "Best Alternative Music Album" για το άλμπουμ τους "Funeral".

1994 Η σορός του Kurt Cobain αποτεφρώνεται στο Bleitz Funeral Home στο Seattle. Λέγεται πως μέρος των σταχτών σκορπίστηκε στον ποταμό Wishkah της Washington και το υπόλοιπο το κράτησε η χήρα του, Courtney Love, κρυμμένο σε ένα λούτρινο αρκουδάκι... Στο πιστοποιητικό θανάτου του, στο επάγγελμα αναγράφει ποιητής/μουσικός και στο είδος επιχείρησης... Punk Rock.

1997 Οι Depeche Mode κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Ultra". Είναι το πρώτο άλμπουμ μετά την αποχώρηση του Alan Wilder το 1995. Το "Ultra" έκανε την είσοδο του στα Βρετανικά Album Charts κατευθείαν στην πρώτη θέση, ενώ στα Αμερικάνικα έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση του Billboard 200. Από το προηγούμενο άλμπουμ τους "Songs of Faith and Devotion" (1993), οι Depeche Mode αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα κυρίως λόγω της εξάρτησης στα ναρκωτικά του τραγουδιστή του γκρουπ Dave Gahan. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας και την υπερβολική δόση που παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή, ο Gahan μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης. Το άλμπουμ "Ultra" ηχογραφήθηκε τελικά μετά την αποθεραπεία του. Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του φωτογράφου και σκηνοθέτη Anton Corbijn. Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια "Barrel of a Gun", "It's No Good", "Useless" κ.α.

2006 Ανακοινώνεται πως υπάρχουν σχέδια για την επεξεργασία και διάθεση των τραγουδιών του συγκροτήματος The Beatles για πώληση μέσω διαδικτύου. Στις 16 Νοεμβρίου του 2010, ο κατάλογος των Beatles θα "ανέβει" στο iTunes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου