ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...10 Απριλίου

1947 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bunny Wailer (Neville O'Riley Livingston) γεννήθηκε στο Kingston της Jamaica. Μαζί με τους Bob Marley και Peter Tosh δημιούργησαν τους The Wailers. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της Reggae. Κέρδισε το βραβείο "Best Reggae Album" τρεις φορές, 1990, 1994 και 1996.

1979 Ένας από τους πιο δημοφιλής Ιταλούς συνθέτες, ο Nino Rota (Giovanni Rota Rinaldi 1911-1979) απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών στη Ρώμη. Χαρακτηρίζεται κυρίως για την εργασία του στον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε στενά με σκηνοθέτες όπως οι Federico Fellini και Luchino Visconti. Για την μουσική του στα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας "The Godfather" του Francis Ford Coppola, κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Original Score". Στην 40χρονη καριέρα του έγραψε μουσική για πάνω από 150 ταινίες, όπερα και μπαλέτο.

1958 Ο Bobby Darin ηχογραφεί το τραγούδι "Splish Splash". Το τραγούδι γράφτηκε από τον ίδιο τον τραγουδιστή και τον ραδιοφωνικό παραγωγό DJ Murray the K με τον οποίο είχε βάλει στοίχημα για το αν μπορεί να γράψει ένα τραγούδι που να ξεκινάει με την φράση... "Splish Splash". Το 1979 το ξαναηχογράφησε η Barbra Streisand για το άλμπουμ της "Wet".

1982 Κυκλοφορεί το όγδοο στούντιο άλμπουμ του Γερμανικού Rock συγκροτήματος Scorpions, με τίτλο "Blackout". Την περίοδο της δημιουργίας του άλμπουμ, ο τραγουδιστής του γκρουπ Klaus Meine χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση των φωνητικών χορδών και ήταν αβέβαιο αν θα μπορέσει να επανέλθει για τις ηχογραφήσεις. Τα demos του υλικού ηχογραφήθηκαν με την φωνή του Don Dokken, τραγουδιστής του Αμερικανικού heavy metal/hard rock γκρουπ Dokken. Ωστόσο καμία από εκείνες τις ηχογραφήσεις δεν χρησιμοποιήθηκαν στο άλμπουμ. Το εξώφυλλο είναι δημιούργημα του φωτογράφου Gottfried Helnwein και πορτρέτο του ίδιου. Στο video clip του τραγουδιού "No One Like You", ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Rudolf Schenker δανείζεται τον "χαρακτήρα" του εξωφύλλου. Δύο μήνες περίπου μετά την κυκλοφορία του, τον Ιούνιο του 1982, το άλμπουμ πιστοποιήθηκε από την Recording Industry Association of America (RIAA) χρυσό και τον Μάρτιο του 1984 πλατινένιο.Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "No One Like You", "Dynamite", "When the Smoke Is Going Down" κ.α.

2000 Σε δημοσίευμα του περιοδικού Star αναφέρεται πως η τελευταία επιθυμία του Screaming Jay Hawkins ήταν όλα τα παιδιά που απέκτησε να γνωριστούν μεταξύ τους. Ο Hawkins είχε αποκτήσει συνολικά 57 παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου