ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...12 Απριλίου

1940 Ο μεγάλος Αμερικανός πιανίστας και συνθέτης της Jazz Herbie Hancock (Herbert Jeffrey Hancock) γεννήθηκε στο Chicago του Illinois. Στην μακρόχρονη πορεία του, έχει κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ για την μουσική της ταινίας "Round Midnight" (1986) και από το 1984 έως και το 2007 έχει κερδίσει 12 Grammy Awards. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Miles Davis, Chick Corea, Jaco Pastorius, Carlos Santana, Paul Simon, Annie Lennox, John Mayer κ.α. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της Jazz για τον 20ο αιώνα.

1954 Στα Pythian Temple Studios της Νέας Υόρκης ξεκινούν οι ηχογραφήσεις για το τραγούδι "Rock Around the Clock" από τους Bill Haley & His Comets. Θα κυκλοφορήσει τον Μάιο. Η επιτυχία θα έρθει ένα χρόνο περίπου αργότερα όταν θα περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας "Blackboard Jungle", επιτυχία που θεωρείται από πολλούς πως σημάδεψε το ξεκίνημα της Rock εποχής. Το 1982 κέρδισε το βραβείο "Grammy Hall of Fame", το οποίο τιμάει ηχογραφήσεις τουλάχιστον 25 ετών και οι οποίες επηρέασαν με κάποιο τρόπο την Ιστορία της μουσικής.

1961 Στην τρίτη τελετή απονομής των Grammy Awards, ο Ray Charles κερδίζει τέσσερα βραβεία. Τα "Best Vocal Performance Single Record or Track, Male" και "Best Performance by a Pop Single Artist" για το τραγούδι "Georgia on My Mind", το "Best Vocal Performance Album, Male" για το άλμπουμ "The Genius of Ray Charles" και το "Best Rhythm & Blues Performance" για το τραγούδι "Let the Good Times Roll".

1969 Κυκλοφορεί από τους Simon & Garfunkel το single "The Boxer". Το τραγούδι είχε γράψει ο Paul Simon το 1968. Έφτασε μέχρι την έβδομη θέση στα Αμερικάνικα Single Charts. Αργότερα συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ "Bridge over Troubled Water". Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 105η θέση.

2000 Οι Metallica καταθέτουν μήνυση κατά της ιστοσελίδας Napster για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Η Recording Industry Association of America (RIAA) είχε ήδη καταθέσει μήνυση για παραβίαση του Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Το συγκρότημα αναφέρει στην μήνυση πως η κατηγορούμενη εταιρεία ενθαρρύνει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της να "ανταλλάξουν παράνομα με άλλους χρήστες τραγούδια και ηχογραφήσεις χωρίς την γνώση ή την άδεια των Metallica".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου