ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...27 Φεβρουαρίου

1954 Ο ιδρυτής του Rock συγκροτήματος Journey και κιθαρίστας των Santana, Neal Schon (Neal Joseph Schon) γεννήθηκε στο San Mateo της California. Κάποια στιγμή τον διεκδικούσαν οι Eric Clapton για τους Derek and the Dominos και Carlos Santana για το γκρουπ του, Santana. Μιας και ο Carlos Santana τον είχε ζητήσει πρώτος, ενσωματώθηκε στην μπάντα και συμμετείχε στα άλμπουμ "Santana III" και "Azteca". Αμέσως μετά δημιούργησε τους Journey.
1957 Ο Othar Turner (1907-2003), ένας από τους τελευταίους μουσικούς του fife απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών στο Gravel Springs του Μισισίπι. Το μουσικό όργανο fife μοιάζει με το φλάουτο αλλά έχει πιο δυνατό και διαπεραστικό ήχο. Το συναντάμε συνήθως σε στρατιωτικά εμβατήρια και στρατιωτικές μπάντες. Ο Turner συνήθιζε να παίζει fife σε blues τραγούδια τη δεκαετία του '20. Αναγνωρίστηκε πολύ αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του '90. Μαζί με τη μπάντα του, Rising Star Fife and Drum, κυκλοφόρησαν το 1998 το άλμπουμ "Everybody Hollerin' Goat", από το οποίο το τραγούδι "Shimmy She Wobble" συμπεριλαμβάνονταν στο soundtrack της ταινίας του Martin Scorsese "Gangs of New York".

1967 Οι Pink Floyd ηχογραφούν το πρώτο τους single "Arnold Layne". Οι ηχογραφήσεις του τραγουδιού έγιναν στα Sound Techniques Studios (29/01) και EMI Studios (27/02) του Λονδίνου. Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία του Syd Barrett. Δεν συμπεριλήφθηκε στο πρώτο άλμπουμ "The Piper at the Gates of Dawn" αλλά ήταν από τα αγαπημένα τραγούδια των σκληροπυρηνικών φίλων του συγκροτήματος.

1977 Η αστυνομία κάνει έφοδο στο δωμάτιο του Keith Richards στο ξενοδοχείο Harbour Castle στο Toronto. Μετά από έρευνα οι αρχές ανακαλύπτουν 22 γραμμάρια ηρωίνη, 5 γραμμάρια κοκαΐνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 25 χιλιάδων δολαρίων.

1984 Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ των Queen με τον τίτλο "The Works". Σε αυτό το άλμπουμ, το ηλεκτρονικό στοιχείο είναι περισσότερο εμφανές από όλα τα προηγούμενα. Ηχογραφήθηκε στα Record Plant και Musicland Studios από το Αύγουστο του 1983 έως τον Ιανουάριο του 1984. Ένα από τα τραγούδια που γνώρισαν ραδιοφωνική επιτυχία ήταν και το "Radio Ga Ga", το οποίο συνέθεσε ο Roger Taylor στα πλήκτρα, ακούγοντας τον 3χρονο γιο του να λέει "radio ca ca". Το "I Want to Break Free" ήταν μία ακόμη επιτυχία από το άλμπουμ, στο video clip του οποίου όλα τα μέλη των Queen είναι ντυμένοι γυναίκες. Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε σε CD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου