ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...5 Μαρτίου

1948 Ο Reggae τραγουδιστής και μουσικός Eddy Grant (Edmond Montague Grant) γεννήθηκε στο Plaisance της Guyana. Σε πολύ μικρή ηλικία, μετακόμισε με την οικογένεια του στην Μεγάλη Βρετανία. Το 1968 κυκλοφόρησε, με το συγκρότημα Equals, την πρώτη του Νο1 επιτυχία το τραγούδι "Baby Come Back". Είναι γνωστός για τον αγώνα του κατά του καθεστώτος του Απαρτχάιντ και μια από τις επιτυχίες του, το "Gimme Hope Jo'anna", μιλάει ουσιαστικά για την πόλη Johannesburg, στην Νότια Αφρική. Δημοφιλή τραγούδια του τα "I Don't Wanna Dance", "Electric Avenue" κ.α. Συνεργάστηκε στην παραγωγή με καλλιτέχνες όπως οι Sting, Mick Jagger και Elvis Costello.


1971 Οι Led Zeppelin, σε μια συναυλία τους στο Ulster Hall του Belfast στην Βόρεια Ιρλανδία, ερμηνεύουν για πρώτη φορά το τραγούδι "Stairway to Heaven". Είναι η πρώτη μέρα της περιοδείας τους Back to the Clubs.

1983 Στη θέση Νο1 του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Billie Jean" του Michael Jackson. Ο Jackson είχε γράψει το τραγούδι για το έκτο του σόλο άλμπουμ με τον τίτλο "Thriller" το 1982. Το τραγούδι είχε αρχικά 'μείνει έξω' από την τελική επιλογή για το άλμπουμ. Κέρδισε δύο από τα οκτώ βραβεία Grammy του τραγουδιστή το 1984, τα "Best R&B Song" και "Best R&B Male Vocal Performance".

2005 Οι Doves και το άλμπουμ τους "Some Cities" βρίσκονται στο Νο1 των Βρετανικών album charts. Η τρίτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος είχε κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου. Αργότερα κυκλοφόρησε και special edition με DVD και ένα ντοκιμαντέρ με υλικό από την δημιουργία του άλμπουμ.

2007 Κυκλοφορεί το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος Grinderman. Είναι μια παράλληλη δισκογραφική δουλειά του Nick Cave και του συγκροτήματος του, The Bad Seeds. Σύμφωνα με μαρτυρία του παραγωγού του άλμπουμ, Nick Launay, το άλμπουμ ηχογραφήθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες. Ο ήχος του πιο είναι σκληρός και πρωτόγονος σε σχέση με τα τελευταία άλμπουμ των Nick Cave and the Bad Seeds. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Get It On", "No Pussy Blues", "Go Tell the Women", "Honey Bee (Let's Fly to Mars)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου