ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα... 3 Μαρτίου

1947 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Jennifer Warnes (Jennifer Jean Warnes) γεννήθηκε στο Seattle της Washington. Συνεργάστηκε στενά με τον ποιητή και τραγουδιστή Leonard Cohen και συμμετείχε σε αρκετά άλμπουμ του σαν τραγουδίστρια και ενορχηστρωτής. Το 1979 ηχογράφησε το τραγούδι "It Goes Like It Goes" για την ταινία "Norma Rae" με το οποίο κέρδισε το πρώτο της βραβείο Όσκαρ "Best Original Song". Τα επόμενα χρόνια θα κερδίσει άλλα δύο Όσκαρ με τραγούδια που έγραψε για τις ταινίες "An Officer and a Gentleman" (1982 "Up Where We Belong") και "Dirty Dancing" (1987 "I've Had The Time of My Life"). Έχει κερδίσει επίσης δύο βραβεία Grammy και 2 Χρυσές Σφαίρες.

2002 Ο Αμερικανός τραγουδοποιός της Country, Harlan Howard (Harlan Perry Howard 1927-2002) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στο Nashville του Tennessee. Έγραψε κλασικά τραγούδια όπως τα "I Fall to Pieces" και "Busted". Συνεργάστηκε με τραγουδιστές σαν τους Ray Charles και Johnny Cash. Το 1973 το όνομα του γράφτηκε στο Nashville Songwriters Hall of Fame. Λίγα χρόνια πριν τον θάνατο του, το 1997, κέρδισε μια θέση στο Country Music Hall of Fame.

1875 Στο θέατρο Τhéâtre Νational de l'Opéra-Comique (National Opéra Comic Theatre) του Παρισιού κάνει πρεμιέρα η όπερα του Georges Bizet "Carmen". Είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Prosper Mérimée, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1845. Η όπερα λογοκρίθηκε από το σύνολο των κριτικών θεάτρου και λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι του θεάτρου Opéra-Comique αναγκάστηκαν να την "κατεβάσουν". Ο Bizet απεβίωσε νωρίς, από έμφραγμα στα 36 του χρόνια και δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει το έργο του να αναγνωρίζεται χρόνια αργότερα...

1986 Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Metallica με τον τίτλο "Master of Puppets". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα Heavy Metal άλμπουμ όλων των εποχών. Μόνο στην Αμερική έχει πουλήσει πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον μπασίστα Cliff Burton μιας και κατά την διάρκεια της περιοδείας τους Damage Inc. tour για την προώθηση του άλμπουμ, ο Burton σκοτώθηκε όταν ο οδηγός του πούλμαν που μετέφερε το συγκρότημα έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ντελαπάρισε. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην 167η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Battery", "Master of Puppets" και "Welcome Home (Sanitarium)".

1997 Κυκλοφορεί το ένατο στούντιο άλμπουμ του Ιρλανδικού Rock συγκροτήματος U2 με τον τίτλο "Pop". Και σε αυτό το άλμπουμ το συγκρότημα συνεχίζει τους πειραματισμούς με διαφορετικά από ότι στο παρελθόν μουσικά στυλ, όπως alternative rock, techno, dance και electronica. Για την παραγωγή του άλμπουμ συνεργάστηκαν με τους Nellee Hooper, Flood, Howie B και Steve Osborne. Στην Αμερική έγινε πλατινένιο σε διάστημα δύο μηνών ενώ έγινε Νο1 σε 32 χώρες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Discothèque", "If God Will Send His Angels", "Staring at the Sun" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου