ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...4 Μαρτίου

1950 Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των ZZ Top, Billy Gibbons γεννήθηκε στο Houston του Τέξας. Λανθασμένα πολλές φορές σαν ημέρα γέννησης του αναφέρεται η 16η Δεκεμβρίου. Με την πρώτη του μπάντα, The Moving Sidewalks, άνοιγε τις συναυλίες των The Jimi Hendrix Experience στην πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική. Το 1969 δημιούργησε τους ZZ Top με τον Dusty Hill στα φωνητικά και το μπάσο και τον Frank Beard στα ντραμς. Το 2004 το όνομα του γράφτηκε με αυτό των ZZ Top στο Rock and Roll Hall of Fame. Μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος τα "Blue Jean Blues", "Tush", "La Grange", "Gimme All Your Lovin'", "Sharp Dressed Man" κ.α.

1951 Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Chris Rea (Christopher Anton Rea) γεννήθηκε στο Middlesbrough του Cleveland της Αγγλίας. Το όνομα του άρχισε να ακούγεται το 1978 μετά την επιτυχία του "Fool (If You Think It's Over)". Η πρώτη του μεγάλη εμφάνιση ήταν το καλοκαίρι του 1985, όπου άνοιξε την συναυλία των Queen στο Slane Castle στην Ιρλανδία. Ακολούθησαν τραγούδια επιτυχίες όπως τα "All Summer Long", "Josephine", "On the Beach", "Let's Dance", "The Road to Hell" κ.α.

1966 Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Evening Standard, ο John Lennon δηλώνει: "Ο Χριστιανισμός θα 'φύγει'. Θα εξαφανιστεί και θα συρρικνωθεί. Δεν χρειάζεται να τσακωθώ για αυτό. Το πιστεύω και θα αποδειχθεί στο μέλλον. Είμαστε πιο διάσημοι από τον Χριστό τώρα". Λίγες ημέρες αργότερα, οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αμερικής καίνε δίσκους των The Beatles.

1967 Στην No1 θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones με το τραγούδι "Ruby Tuesday". Το τραγούδι βρίσκεται στην β' πλευρά του single "Let's Spend the Night Together", το οποίο οι περισσότεροι σταθμοί δεν αναμεταδίδουν διότι θεωρούν πως έχει σεξουαλικά υπονοούμενα. Στη θέση Νο2 ακολουθούν οι The Supremes με το τραγούδι "Love Is Here And Now You're Gone".

2003 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού συγκροτήματος Evanescence, με τίτλο "Fallen". Είναι το πιο πετυχημένο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως. Το 2004 στην 46η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε δύο βραβεία, τα "Best New Artist" και "Best Hard Rock Performance". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Bring Me to Life", "My Immortal", "Going Under" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου