ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...2 Μαρτίου

1942 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Lou Reed (Lewis Allan Reed) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Ήταν ο βασικός τραγουδιστής του Rock συγκροτήματος Velvet Underground. Το καλοκαίρι του 1970 φεύγει από το συγκρότημα για να ακολουθήσει πετυχημένη σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Perfect Day", "Walk on the Wild Side", "Satellite of Love" κ.α.

1948 Ο Ιρλανδός rock κιθαρίστας και τραγουδιστής Rory Gallagher (William Rory Gallagher 1948-1995) γεννήθηκε στο Ballyshannon του County Donegal. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα από τα σχολικά του χρόνια, αγαπούσε και έπαιζε τραγούδια των Buddy Holly και Eddie Cochran. Αργότερα ανακάλυψε την Blues μουσική μέσα από τα τραγούδια του Muddy Waters και πειραματίστηκε με διάφορα στυλ. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 δημιούργησε το συγκρότημα The Taste και μετά την διάλυση τους ακολούθησε σόλο καριέρα. Δημοφιλή του τραγούδια τα "Tattoo'd Lady", "Let Me In", "Do You Read Me", "Shadow Play", "Moonchild" κ.α. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της γενιάς του.

1977 Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Coldplay, Chris Martin (Christopher Anthony John Martin) γεννήθηκε στο Exeter του Devon της Αγγλίας. Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Gwyneth Paltrow με την οποία έχει δύο παιδιά. Από το 1997 που δημιουργήθηκε το συγκρότημα έχουν κερδίσει έξι Brit Awards, επτά Grammy Awards, τέσσερα MTV Video Music Awards, πέντε NME Awards, τρία World Music Awards κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος τα "Yellow", "Clocks", "Speed of Sound", "Viva la Vida" κ.α. Είναι γνωστοί για την φιλανθρωπική τους δράση. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια αντίτυπα.

1999 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια της Soul Dusty Springfield απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών στο Henley-on-Thames του Oxfordshire από καρκίνο, την ημέρα που είχε προγραμματιστεί να επισκεφτεί το Buckingham Palace να παραλάβει τον τίτλο "Officer of the Order of the British Empire". Ξεκίνησε την καριέρα της το 1963 και τραγούδησε επιτυχίες όπως τα "You Don't Have to Say You Love Me", "The Look of Love" ("Casino Royale" O.S.T. 1967). Η ερμηνεία της στο "Son of a Preacher Man" ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "Pulp Fiction" (1994). Είχε 18 singles στο Billboard Hot 100 και στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time" βρίσκεται στη 35η θέση.

1983 Happy Birthday CD! Οι εταιρείες Sony, Philips και Polygram λανσάρουν στην αγορά τον πρώτο δίσκο ψηφιακής ανάγνωσης ("digital laser disc").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου