ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...26 Φεβρουαρίου

1928 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος R&B και Rock & Roll πιανίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Fats Domino (Antoine Dominique Domino) γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη. Πρώτη του μεγάλη επιτυχία το τραγούδι "The Fat Man" το 1949 με πωλήσεις που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το 1956 έφτασε μέχρι το Νο2 των τότε Pop charts με το τραγούδι "Blueberry Hill". Συνολικά είχε εννέα τραγούδια στα R&B charts και το 1987 κέρδισε το βραβείο "Grammy Hall of Fame". Τραγούδια του ξανά ηχογραφήθηκαν αργότερα από τους John Lennon και Paul McCartney.

1932 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της Country και Rockabilly μουσικής Johnny Cash (J. R. Cash 1932-2003) γεννήθηκε στο Kingsland του Arkansas. Άρχισε να γράφει τραγούδια από την ηλικία των 12 ετών. Είχε αρκετά Νο1 τραγούδια, μεταξύ αυτών τα "I Walk the Line" το 1956, "Ring of Fire" το 1963 κ.α. Αναφέρεται και ως "The Man in Black" λόγω των σκουρόχρωμων ρούχων που συνήθως φορούσε. Το 1999 κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική προσφορά του στη μουσική. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρίσκεται στην 31η θέση. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame και το 1992 στο Rock and Roll Hall of Fame.

1966 Η Nancy Sinatra βρίσκεται στην κορυφή του Billboard Hot 100 με το τραγούδι "These Boots Are Made For Walking".

1983 Ο Michael Jackson και άλμπουμ "Thriller" βρίσκονται στη Νο1 θέση του Billboard 200 όπου θα παραμείνουν συνολικά για 37 εβδομάδες. Μέχρι και σήμερα είναι το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών. Παραγωγός του άλμπουμ ήταν ο Quincy Jones. Το 1984 κέρδισε οκτώ βραβεία Grammy. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Thriller", "Beat It", "Billie Jean" κ.α.

2002 Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της Καναδής τραγουδίστριας Alanis Morissette, με τον τίτλο "Under Rug Swept". Είναι το πρώτο άλμπουμ που έγραψε και έκανε παραγωγή εξολοκλήρου η ίδια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Hands Clean", "You Owe Me Nothing in Return" και "Precious Illusions".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου